Gemeente Hilversum enthousiast over Nationale Werkbezoekdag

voor inwoners, met gemeenten en UWV

22 november 2018

Maar liefst vijf werkzoekenden namen gisteren een kijkje op het gemeentehuis in Hilversum. Zij deden mee aan de Nationale Werkbezoekdag.

Op de Nationale Werkbezoekdag geven werkgevers een kijkje in hun keuken. De gemeente Hilversum doet al jaren mee aan dit landelijke initiatief van DeBroekriem. 

“We vinden het belangrijk om mee te doen. Het is altijd goed om te netwerken, zowel voor de organisatie als de werkzoekenden. Het is een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarnaast is het leuk om te vertellen wat een gemeente zoal doet”, aldus de woordvoerder van de gemeente Hilversum. Werkzoekenden krijgen zo ook een goed beeld van een organisatie en ook of werken binnen de gemeente überhaupt interessant voor hen is. Het was ook een mooie kans voor de gemeente om te horen waar werkzoekenden zoal tegenaan lopen en dat met name 50-plussers moeilijk weer aan een baan komen. “Onbegrijpelijk, als je ziet hoeveel ervaring, motivatie en talent ze hebben. Dit is een serieus punt waar absoluut iets aan moet gebeuren.” De dag werd afgesloten met een foto en de afspraak om contact te houden.