Leerwerktrajecten

voor inwoners, met gemeenten en UWV

Wil je graag aan het werk, maar mis je de juiste papieren of werkervaring? Meld je dan aan voor een van onze leerwerktrajecten of doorstroombanen. Je vergroot hiermee je kans op een betaalde baan. Hoe het werkt, lees je hieronder.

Leerwerkbaan: werk, scholing én (zicht op) een baan

In een leerwerkbaan word je klaargestoomd voor een specifiek beroep. Je doet niet alleen werkervaring op, maar je leert ook alles over je nieuwe vak. Bijvoorbeeld via een training of vakopleiding. Soms start je met behoud van uitkering. Maar er zijn ook trajecten waar je direct een arbeidsovereenkomst krijgt. Dit verschilt per leerwerkbaan. Als je het traject goed doorloopt, vergroot je jouw kansen op een (vaste) baan.

Doorstroombaan: onderzoek wat bij je past

Je wilt graag aan de slag, maar dat lukt (nog) niet. Bijvoorbeeld omdat je al lang werkloos bent. Of niet goed weet welk werk bij je past. Herkenbaar? Dan is een doorstroombaan mogelijk iets voor jou. Een doorstroombaan duurt maximaal 6 maanden en volg je met behoud van uitkering. Je doet werkervaring op én krijgt coaching en begeleiding.

Zo werk je niet alleen aan je ontwikkeling, maar je ontdekt ook welk werk bij je past. Na het traject krijg je hulp bij het vinden van een baan.

Interesse? Vraag een persoonlijk gesprek aan!