Rijcoach (B, BE, A en AM)

voor inwoners, met gemeenten en UWV
Wil jij graag leerlingen plezierig, veilig en professioneel op weg helpen en werken voor de grootste rijopleider van Nederland? ANWB Rijopleiding is op zoek naar Rijcoaches in de regio.

ANWB Rijopleiding (ARO) is een 100% dochteronderneming van ANWB. ARO is met 50 vestigingen en meer dan 500 rijcoaches de grootste rijopleider van Nederland.

Als rijcoach ben je voornamelijk bezig met het geven van rijlessen. Dat kan zijn voor het autorijbewijs, maar ook voor andere rijbewijscategorieën, zoals de motor, aanhangwagen of caravan, brommer of automaat. Ook geef je RijZeker-trainingen (begeleiding om rijangst onder controle te krijgen.

Je bent verantwoordelijk voor het plannen en begeleiden van leerlingen in de voorbereiding op het examen. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en je bent een ambassadeur voor ANWB Rijopleiding. Dat wil zeggen dat je werkt met lesmateriaal van deze formule om leerlingen op kwalitatief hoog niveau en gestructureerd op te leiden. Verder kun en wil jij zelfstandig goede lesadviezen geven en de nodige vervolglessen ook verkopen aan leerlingen.

Natuurlijk werk je gedisciplineerd, en houd je de vorderingen en planningen van leerlingen goed bij. Wij vinden het belangrijk dat je enthousiast bent over je vak, graag werkt met meestal jonge leerlingen en het leuk vindt om op prettige wijze met andere rijcoaches samen te werken.

Duur opleiding

Het leerwerktraject duurt 6 maanden. Bij de Academy word je opgeleid tot rijcoach voor rijbewijs B, wat tevens de basis en wettelijke opleiding is voor alle andere instructeursopleidingen. Wanneer je slaagt ontvang je het WRM-certificaat (Wet Rijonderricht Motorvoertuigen), waarmee je bevoegd bent 5 jaar les te geven. Na afronding van het leerwerktraject kom je 18 maanden in dienst bij een ANWB Rijschool.

Wat vragen we van je?

  • Je hebt mbo denk- en werkniveau
  • Je bent in staat om een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen
  • Je bent flexibel en bereid om in de avonduren en op zaterdag te werken
  • Je bent representatief, omdat je een verzorgde uitstraling belangrijk vindt voor je leerlingen
  • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse taal
  • Je werkt resultaatgericht, wat ook blijkt uit je slagingspercentage dat bovengemiddeld is

Kosten opleiding

Aan deze opleiding zijn kosten verbonden. Heb je een uitkering? Afhankelijk van je persoonlijke situatie is het mogelijk dat UWV of de gemeente (een deel van) de kosten van de opleiding betaalt. Informeer hiernaar tijdens je gesprek met de adviseur.

Wat bieden wij?

  • Boeiend werk in een professionele omgeving waarbinnen collegialiteit en samenwerken de sfeer bepalen
  • Werken bij een rijschool met de werknaam ANWB, waarbij er in je geïnvesteerd wordt door middel van opleidingen en trainingen. Zo kun je je blijven ontwikkelen
  • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

Interesse?

Vraag snel een persoonlijk gesprek aan. Tijdens dit gesprek bespreken we of deze leerwerkbaan iets voor jou is.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Liever een ander traject?

Bekijk hier welke andere leerwerktrajecten er in de regio worden aangeboden.