voor inwoners, met gemeenten en UWV

Social return geeft u de kans om met uw organisatie écht impact te maken op het leven van inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek.

Heeft u een opdracht gegund gekregen van één van de gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek of van Regio Gooi en Vechtstreek zelf? Dan vragen wij u om u in te zetten voor kwetsbare groepen in de gemeente of regio. Wij noemen dit de social return-afspraak. Via social return draagt u bij aan het toekomstperspectief van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en maakt u dus écht impact op de levens van inwoners van onze regio.

Social return: een win-winsituatie

Het doel van social return is het bieden van kansen aan mensen die net wat meer hulp nodig hebben bij het vinden van een baan. Hiermee creëren we gelijke kansen. Mee kunnen doen in de samenleving, aan het werk zijn, heeft een grote positieve invloed op mensen. Zij voelen zich meer gewaardeerd en voelen zich een onderdeel van de maatschappij. En voor u als organisatie biedt het veel kansen en voordelen. Een win-winsituatie dus.

Hoe het werkt

U kunt op drie manieren invulling geven aan uw social return-afspraak:

  1. Werk: U kunt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen. Daarnaast kunt u meedoen aan activiteiten van WSP Gooi en Vechtstreek en deze opvoeren als een social return-activiteit, bijvoorbeeld een baanevent of een brainstormsessie. Het WSP kan u ook verbinden met organisaties als Tomingroep, waar kandidaten worden begeleid en hun talenten leren ontwikkelen.
  2. Inkoop: U kunt een opdracht aan ons sociaalwerkbedrijf, Tomingroep, of aan een andere sociaal maatschappelijke organisatie verstrekken. Wij werken samen met verschillende sociaal maatschappelijke organisaties, zoals het AI Annotatielab, maar het is ook mogelijk om zelf een sociaal maatschappelijke organisatie aan te dragen.
  3. Maatschappelijke activiteit: U kunt zelf een project opzetten. Dit valt onder maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Hierbij valt te denken aan activiteiten die met gesloten beurs worden gedaan. Bijvoorbeeld een training geven aan inwoners over uw vakgebied, of het opknappen van een buurthuis om uw personeel te trainen. Wanneer het gaat om de ontwikkeling van skills werken we samen met het Leerwerkloket Gooi en Vechtstreek. Vindt u het lastig om social return handen en voeten te geven, dan biedt onze samenwerking met Everyday Heroes ook een mogelijkheid.

Heeft u zelf een creatief idee? Wij horen ze graag! Neem contact met ons op via socialreturn@regiogv.nl.

Wat levert het op?

Social return levert u als werkgever ook veel voordelen op:

  • U draagt bij aan een inclusieve regio: bijzondere werknemers krijgen een betere kans op de arbeidsmarkt.
  • U bent een maatschappelijk verantwoord ondernemer en daarmee een aantrekkelijke partner voor gemeenten en andere organisaties.
  • Uw werkomgeving wordt diverser en inclusiever en daarmee bent u aantrekkelijk voor nieuw talent op uw werkvloer.

Volg ons op LinkedIn voor praktijkvoorbeelden waar we als Regio Gooi en Vechtstreek trots op zijn.

Meer informatie over social return

  • Voor al uw vragen rondom social return in de regio Gooi en Vechtstreek kunt u contact opnemen met Bureau social return via socialreturn@regiogv.nl
  • Voor hulp bij het vinden van nieuw personeel dat voldoet aan de criteria van social return kunt u contact opnemen met WerkgeversServicepunt Gooi en Vechtstreek: info@wspgv.nl.
  • Voor de mogelijkheden die Tomingroep biedt om werk met impact voor u te doen of ontwikkelen: info@tomingroep.nl.

Voorwaarden

Hier kunt u het regionaal inkoopbeleid en apart het regionaal social return beleid downloaden.