voor inwoners, met gemeenten en UWV

Ben je op zoek naar werk en woon je in de regio Gooi en Vechtstreek? We helpen je graag op weg! Bekijk onze tips om je kansen op werk te vergroten. Ontdek welke hulp je kunt krijgen en wat je zelf kunt doen.

TIP 1 | Zoek vacatures op werk.nl

Een eerste tip: op werk.nl staan heel veel vacatures. Je vindt hier ook informatie over het aanvragen van een uitkering of tips bij solliciteren. Bekijk ook de handige webinars van UWV met tips om te solliciteren: onlineseminar.nl/uwv.

TIP 2 | Check onze leerwerkbanen en vacatures

Wil je jezelf laten omscholen? Laat je inspireren door onze Gids leerwerktrajecten. Onze leerwerkbanen zijn voor inwoners met een uitkering. Maar er zijn ook leerwerkbanen die open staan voor werknemers en zzp’ers. Denk aan chauffeur Leerlingenvervoer of Digital Marketeer. Heb je een uitkering? Abonneer je dan zeker op onze vacaturekrant.

TIP 3 | Werkloos door corona? Krijg hulp van het RMT!

Wil je (ander) werk vinden? Dan kun je hulp krijgen van het Regionale Mobiliteitsteam (RMT) Gooi en Vechtstreek. Het RMT is er voor elke inwoner die door de coronacrisis werk of inkomen is verloren, of binnenkort kwijtraakt. Start bijvoorbeeld met loopbaancoaching, sollicitatietraining of (om)scholing. De dienstverlening is gratis. Kijk op RMTgooienvechtstreek.nl. Meld je aan en vind die baan!

TIP 4 | Bezoek een banenmarkt of Meet & Greet

Het WSP organiseert regelmatig banenmarkten en events voor werkzoekenden. Tijdens zo’n bijeenkomst kun je heel makkelijk in gesprek met werkgevers over openstaande vacatures. Op de hoogte blijven? Bekijk onze Agenda (coming soon) of volg de pagina Kansen voor werkzoekenden op LinkedIn.

TIP 5 | Gratis loopbaanadvies via Leerwerkloket

Heb je een vraag over leren en werken of scholing? Heb je advies nodig over je loopbaan? Een vraag over leer-werktrajecten of scholing? Neem dan contact op met het Leerwerkloket Gooi en Vechtstreek voor loopbaanadvies én een routekaart. Wellicht kun je jezelf omscholen naar een kansrijk beroep. De dienstverlening is gratis.

TIP 6 | Arbeidsbeperking? Meld je aan voor Doelgroepregister

Heb je een fysieke of andere beperking, waardoor je moeilijk werk vindt? Een tip: een werkgever die iemand met een beperking in dienst wil nemen, zoekt in het doelgroepregister. Sta je nog niet in dit register? Dit kun je regelen via UWV. Zoek op uwv.nl/particulieren naar het Aanvraagformulier Beoordeling Arbeidsvermogen.