voor inwoners, met gemeenten en UWV

Ben je op zoek naar werk en woon je in de regio Gooi en Vechtstreek? We helpen je graag op weg! Bekijk onze tips om je kansen op werk te vergroten. Ontdek welke hulp je kunt krijgen en wat je zelf kunt doen.

TIP 1 | Zoek vacatures op werk.nl

Een eerste tip: op werk.nl staan heel veel vacatures. Je vindt hier ook informatie over het aanvragen van een uitkering of tips bij solliciteren. Heb je een vraag over leren en werken of scholing? Neem dan contact op met het Leerwerkloket Gooi en Vechtstreek.

TIP 2 | Regionale Mobiliteitsteam Gooi en Vechtstreek (RMT)

Wil je (ander) werk vinden? Ga dan aan de slag met het RMT. Start bijvoorbeeld met loopbaancoaching, sollicitatietraining, (om)scholing of praktijkleren. Het RMT is er voor mensen die sinds 12 maart 2020 hun werk of inkomen zijn verloren en extra begeleiding nodig hebben om werk te vinden. Lees meer over de gratis dienstverlening van het RMT.

TIP 3 | Bezoek een banenmarkt of Meet & Greet

Het WSP organiseert regelmatig banenmarkten en evenementen voor werkgevers en werkzoekenden. Dat gebeurt zowel op locatie als online. Tijdens zo’n bijeenkomst kun je heel gemakkelijk in gesprek met werkgevers over openstaande vacatures. Op de hoogte blijven? Bekijk onze Agenda (coming soon) of volg de pagina Kansen voor werkzoekenden op LinkedIn.

TIP 4 | Meld je aan voor het doelgroepregister

Je wilt graag aan het werk. Maar door een beperking is dat lastig voor je. Herkenbaar? Dan is het goed om te weten dat werkgevers ondersteunende regelingen kunnen aanvragen om mensen met een beperking in dienst te nemen. Je moet dan wel in het doelgroepenregister staan.. Dit kun je regelen via het UWV. Vul hiervoor het Aanvraagformulier Beoordeling Arbeidsvermogen. Als je in het doelgroepregister staat, vergroot je dus je kansen op werk.