voor inwoners, met gemeenten en UWV

Snel aan het werk met deze 8 tips

Ben je op zoek naar werk en woon je in de regio Gooi en Vechtstreek? We helpen je graag op weg! Bekijk onze tips om je kansen op werk te vergroten. Ontdek welke hulp je kunt krijgen en wat je zelf kunt doen.

TIP 1 | Zoek vacatures op werk.nl

Een eerste tip: op werk.nl staan heel veel vacatures. Je vindt hier ook informatie over het aanvragen van een uitkering of tips bij solliciteren. Bekijk ook de handige webinars van UWV met tips om te solliciteren: onlineseminar.nl/uwv.

TIP 2 | Meld je aan voor onze vacaturekrant

Wil jij wekelijks de nieuwste vacatures in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze vacaturekrant.

TIP 3 | Check onze leerwerkbanen

Wil je jezelf laten omscholen? Kijk dan eens op onze pagina met leerwerktrajecten. Onze leerwerkbanen zijn voor inwoners met een uitkering. Maar er zijn ook leerwerkbanen die open staan voor werknemers en zzp’ers. Denk aan chauffeur Leerlingenvervoer of Digital Marketeer.

TIP 4 | (Dreigend) werkloos? Krijg hulp van het RMT!

Wil je (ander) werk vinden? Dan kun je hulp krijgen van het Regionale Mobiliteitsteam (RMT) Gooi en Vechtstreek. Het RMT is er voor elke inwoner die zijn/haar werk of inkomen is verloren, of binnenkort kwijtraakt. Start bijvoorbeeld met loopbaancoaching, sollicitatietraining of (om)scholing. De dienstverlening is gratis. Kijk op RMTgooienvechtstreek.nl. Meld je aan en vind die baan!

TIP 5 | Bezoek een banenmarkt of Meet & Greet

Het WSP organiseert regelmatig banenmarkten en events voor werkzoekenden. Tijdens zo’n bijeenkomst kun je heel makkelijk in gesprek met werkgevers over openstaande vacatures. Op de hoogte blijven? Bekijk onze Agenda of volg de pagina Kansen voor werkzoekenden op LinkedIn.

TIP 6 | Gratis loopbaanadvies via Leerwerkloket

Heb je een vraag over leren en werken of scholing? Heb je advies nodig over je loopbaan? Een vraag over leer-werktrajecten of scholing? Neem dan contact op met het Leerwerkloket Gooi en Vechtstreek voor loopbaanadvies én een routekaart. Wellicht kun je jezelf omscholen naar een kansrijk beroep. De dienstverlening is gratis.

TIP 7 | Arbeidsbeperking? Meld je aan voor Doelgroepregister

Heb je een fysieke of andere beperking, waardoor je moeilijk werk vindt? Een tip: een werkgever die iemand met een beperking in dienst wil nemen, zoekt in het doelgroepregister. Sta je nog niet in dit register? Dit kun je regelen via UWV. Zoek op uwv.nl/particulieren naar het Aanvraagformulier Beoordeling Arbeidsvermogen.

TIP 8 | Meer weten over solliciteren met een beperking?

Solliciteren is altijd spannend, maar als je een beperking hebt kan dit nog wat spannender zijn. Je zit misschien met vragen als “Wat voor functie past bij mij?” en “Wanneer bespreek ik mijn beperking?”. Op deze website vind je tips om je op weg te helpen. Belangrijk: Focus op wat je wél kunt. En zoek niet alleen naar een functie die je met je beperking goed kunt uitvoeren, maar ook zeker eentje die je leuk lijkt.

De Vacaturekrant ontvangen?

Meld je hier aan!

Cover vacaturekrant