Horecabanen keuken

voor inwoners, met gemeenten en UWV
Heb je een passie voor eten en koken? Wil je hier je beroep van maken? Volg dan de opleiding Keuken assistent, Basiskok of Zelfstandig Werkend Kok.

Elke opleiding bestaat uit praktijklessen, begeleiding van ervaren leermeesters en theorie (e-learning). Binnen 12 weken kun je aan de slag. Ieder kwartaal kan gestart worden met deze succesvolle opleiding.

Opleiding Keukenassistent (13 weken)

De opleiding “Keukenassistent” is een mooie start voor je carrière in de keuken. Leer de basisvaardigheden, wat jouw rol in de keuken precies inhoudt en hoe je een professionele keuken onder de knie krijgt. Na de opleiding weet je precies hoe je keukenapparatuur gebruikt, instructies opvolgt en volgens hygiëneregels werkt. Je kunt na deze opleiding direct aan de slag als beginnend vakman/-vrouw.

Opleiding Basiskok (13 weken)

Wil jij in een keukenbrigade aan de slag? Meld je dan aan voor deze opleiding. De eerste 8 weken werk je maandag t/m donderdag in de kookstudio. Hier leer je alles over het werk in de keuken. Ga aan de slag met vele soorten groenten, vlees, vis en allerlei specerijen. Leer kooktechnieken toepassen, ingrediënten maken en gebruiken. Oefen met het snijden en de bereiden van verschillende producten en maakt zelf bekende én onbekende gerechten. Uiteraard leer je alles over hygiëne. 

Opleiding Zelfstandig werkend kok (13 weken)

Ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Wil je een opleiding naast je huidige baan volgen? De opleiding Zelfstandig werkend kok biedt jou deze mogelijkheid. De opleiding is 2 dagen per week (maandag en dinsdag) gedurende 10 weken. Elke dag leer je nieuwe dingen, geen dag is hetzelfde. Zo leer je heel veel over het bereiden en ontwikkelen van gerechten, voorraadbeheer, leidinggeven, menu engineering en andere praktische zaken die nodig zijn om een succesvol zelfstandig werkend kok te worden.

Duur opleiding en kosten

De opleidingsduur is 10 tot 13 weken, afhankelijk van de opleiding. Aan deze opleiding zijn kosten verbonden. Afhankelijk van je persoonlijke situatie is het mogelijk dat de gemeente of UWV de kosten van de opleiding betaalt. Informeer hiernaar tijdens je gesprek.

Wat kan deze opleiding je opleveren?

  • Een KRM Academy certificering.
  • Een SVH-diploma Keukenassistent, Kok of Zelfstandig werkend kok.
  • Een mooie baan! De KRM Academy bemiddelt jou naar een leuke werkgever.

Wat breng jij mee?

  • Werk- en denkniveau: mbo.
  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Een goede motivatie en doorzettingsvermogen.

Interesse?

Vraag snel een persoonlijk gesprek aan. Tijdens dit gesprek bespreken we of deze leerwerkbaan iets voor jou is.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Liever een ander traject?

Bekijk hier welke andere leerwerktrajecten er in de regio worden aangeboden.