Keukenmedewerker (diverse niveaus)

voor inwoners, met gemeenten en UWV
Bij het Ron Blaauw College bestaat de opleiding uit meer dan alleen maar koken. We bieden je allerlei momenten van kennis opdoen over producten en ingrediënten, we laten je zintuigelijk ervaren wat het koksvak allemaal te bieden heeft. Je kunt kiezen uit verschillende trajecten van 13 weken.

Het Ron Blaauw College is een samenwerking tussen horecaondernemer en Michelinster-chef Ron Blaauw en Marco Wins van coachingsbureau In 2 Work.

Over het traject

Het Ron Blaauw College leidt je op tot een gediplomeerd medewerker in de keuken. Dat doen we op verschillende niveaus, van niveau 1 Keuken Assistent, niveau 2 Basis Kok tot en met niveau 3 Zelfstandig Werkend Kok.

We bieden een totaalpakket van 13 weken. In onze supergave eigen kookstudio Ron Blaauw Central Station leiden wij jou in 13 weken op. In deze keuken is alles aanwezig. Van demo-eiland met tribune die direct op de leskeuken aangesloten is tot bar-gedeelte waar we theorie en andere trainingen zullen geven.

Je hebt altijd één dag in de week theorie. Deze theorie bestaat enkel en alleen uit vakgerichte theorie. Dus alles staat in het teken van het koksvak. Hoe lekker is dat?! Je wordt opgeleid door een horeca-docent met onderwijsbevoegdheid. Er is veel koppeling in de opleiding tussen theorie en praktijk. De leslokalen voor theorie bevinden zich in onze kookstudio Ron Blaauw Central Station of naast de kookstudio in de lesruimte van In 2 Work.

Van week 1 t/m week 7 ziet het programma er als volgt uit:

  • 2 dagen koken met een chef van Ron Blaauw
  • 1 dag theorie vanuit de SVH-methode ‘Bon Chef’
  • 1 dag excursies/ workshops
  • 1 dag mentaal en fysiek trainen – sport in de vorm van boksen/ kickboksen/ fitness bij The Fight Academy te Amstelveen.

Van week 8 t/m week 13 ziet het programma er als volgt uit:

  • 2 dagen koken met een chef van Ron Blaauw
  • 1 dag theorie vanuit de SVH-methode ‘Bon Chef’
  • 2 dagen stage

Duur opleiding en kosten

Het traject duurt 13 weken. Aan het traject zijn kosten verbonden. Afhankelijk van je persoonlijke situatie is het mogelijk dat UWV of de gemeente de kosten van de opleiding betaalt. Informeer hiernaar tijdens je gesprek met de adviseur.

Wat kan deze opleiding je opleveren?

Een SVH-diploma Keukenassistent, Kok of Zelfstandig werkend kok.

Wat breng jij mee?

  • Een werk- en denkniveau: mbo
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal, een goede motivatie en doorzettingsvermogen.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Liever een ander traject?

Bekijk hier welke andere leerwerktrajecten er in de regio worden aangeboden.