Loopbaancoach en re-integratiecoach

voor inwoners, met gemeenten en UWV
De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Banen verdwijnen terwijl nieuwe functies juist verschijnen. Er zijn volop baankeuzemogelijkheden en werkplezier is iets dat mensen steeds belangrijker vinden. Ook zien we een steeds grotere krapte op arbeidsmarkt, meer mensen die te maken krijgen met een burn-out en ouderen die langer blijven werken. Een baan kiezen die echt bij je past is dus essentieel. De functie van loopbaancoach is daarom belangrijker dan ooit. Na deze opleiding kan jij dat verschil maken voor mensen!

Wat houdt het traject in?

Na deze praktijkgerichte opleiding bestaande uit 4 blokken van 2 opleidingsdagen ben jij in staat mensen te ondersteunen bij het kiezen van een loopbaanrichting die echt bij hen past! De opleiding is zo ingericht dat jij samen met jouw coachee de loopbaanvragen ‘Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’ allemaal beantwoord hebt aan het eind van het opleidingstraject. De coachee heeft een helder beeld van zijn of haar loopbaanrichting.

Daarnaast is het mogelijk om de aanvullende module tot re-integratiecoach te volgen. Ben jij iemand die graag mensen ondersteunt die niet meer bij hun oude werkgever kunnen blijven werken wegens ziekte? En wil je samen met die werknemer op zoek naar wat hij of zij nog wél kan? Dan is deze module iets voor jou. We leren jou hoe je omgaat met mensen die hun werk zijn verloren. En naast veelvoorkomende arbeidsgerelateerde ziektebeelden behandelen we ook de juridische kant van ziekte zoals de Wet Verbetering Poortwachter. En wat is eigenlijk de rol van de arbodienst en de arbo-arts? Het komt allemaal aan bod. Na deze module kun jij aan de slag als re-integratiecoach en begeleid jij mensen naar ander werk ondanks hun beperking.

De studiebelasting bedraagt ongeveer 6 uur per week bestaande uit: voorbereiden lesdagen, 8 lesdagen, intervisie, voorbereiding coachingsgesprekken, coachingsgesprekken houden, voorbereiden examen.

Voor wie is deze opleiding?

De startkwalificatie voor onze opleidingen is HBO werk- en denkniveau. De opleiding tot loopbaan en re-integratiecoach is zeer geschikt voor mensen met een achtergrond in onder meer HR of coaching. Ook mensen die bijvoorbeeld cliëntadviseur zijn of waren bij een gemeente, UWV, of arbodienst kunnen met deze opleiding hun kennis aanvullen en uitbreiden. Zij kunnen na deze opleiding als loopbaanadviseur of re-integratiecoach aan de slag.

Wat bieden wij?

  • Een praktijkgerichte opleiding, voorzien van het NRTO keurmerk
  • Baangarantie: Tijdens het traject wordt gekeken naar een werkgever waar de kandidaat geplaatst kan worden

Het volgende traject start op 5 september 2024.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Liever een ander traject?

Bekijk hier welke andere leerwerktrajecten er in de regio worden aangeboden.