Bouw & Techniek Start

voor inwoners, met gemeenten en UWV
Ben jij op zoek naar een nieuwe baan in de bouw of techniek, maar heb je nog niet de juiste papieren? Dan is Bouw & Techniek Start écht iets voor jou.

Via Bouw & Techniek Start krijg je de kans om mee te helpen bij één van de grote uitdagingen van deze tijd: de energietransitie. Je gaat aan de slag bij een gespecialiseerd bedrijf, bijvoorbeeld als laadpaalmonteur, zonnepaneelmonteur, warmtepompmonteur of isoleerder.

Maar je kunt ook gaan werken bij een installatiebedrijf als (junior) elektromonteur, cv-monteur of installatiemonteur. Liever als (leerling) timmerman in de bouw aan de slag? In de metaaltechniek als lasser aan constructiewerken bouwen? Dat kan ook. En er is nog veel meer mogelijk!

Wat ga je doen?

Het traject start met een persoonlijk gesprek. Als goed duidelijk is welke richting je op wilt, en je natuurlijk goed gemotiveerd bent om te starten, kun je deelnemen aan het traject. Daarna volgt een eerste introductie met je docent en leer je de technische omgeving beter kennen. Om te kijken waar je capaciteiten liggen en wat er bij je persoonlijkheid past, doe je dan ook een persoonlijkheidstest.

De opleiding

Je begint daarna met een basisopleiding van 8 weken, waarin je zowel theorie als de praktische basisvaardigheden leert. De basisopleiding sluit je af met een erkend mbo-certificaat.

Aansluitend ga je op stage bij één van aangesloten bedrijven. Hier leer je alle kneepjes van het vak van jouw keuze. Als je je opleiding en stage succesvol hebt afgerond, krijg je een betaalde baan aangeboden.

Duur traject en locatie

Het traject duurt 6 maanden, waarvan 2 maanden opleiding en 4 maanden stage.

Wat vragen we van jou?

  • Je bent gemotiveerd om in de techniek aan de slag te gaan
  • Je vindt het geen probleem om vroeg op te staan
  • Je vindt het leuk om met je handen te werken
  • Je bent fysiek en mentaal fit

Wat levert meedoen jou op?

Als je de opleiding en stage succesvol doorlopen hebt, krijg je een betaalde (leer)baan.

Meer weten of meteen aanmelden?

We vertellen je graag meer over Bouw & Techniek Start. Laat via onderstaand formulier je gegevens achter. Dan nemen we snel contact met je op.

  • Over jouw vraag

  • Over jezelf

Liever een ander traject?

Bekijk hier welke andere leerwerktrajecten er in de regio worden aangeboden.