voor inwoners, met gemeenten en UWV

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan in de bouw of techniek, maar heb je nog niet de juiste papieren?

Dan is Bouw & Techniek Start écht iets voor jou. Via Bouw & Techniek Start krijg je de kans om aan de slag te gaan in één van de volgende sectoren: bouw, installatietechniek, elektrotechniek of metaaltechniek. Je kunt dan denken aan beroepen als timmerman, elektricien, warmtepompinstallateur, monteur zonnepanelen, lasser, constructiewerk en nog veel meer.

Wat ga je doen?

Het traject start met een persoonlijk gesprek. Als goed duidelijk is welke richting je op wilt, en je natuurlijk goed gemotiveerd bent om te starten, kun je deelnemen aan het traject. Daarna volgt een eerste introductie met je docent en leer je de technische omgeving beter kennen. Om te kijken waar je capaciteiten liggen en wat er bij je persoonlijkheid past, doe je dan ook een persoonlijkheidstest.

Je begint daarna met een basisopleiding van 8 weken, waarin je zowel theorie als de praktische basisvaardigheden leert. De basisopleiding sluit je af met een erkend MBO certificaat. Aansluitend ga je op stage bij één van aangesloten bedrijven. Hier leer je alle kneepjes van het vak van jouw keuze. Als je je opleiding en stage succesvol hebt afgerond, krijg je een betaalde baan aangeboden.

Duur traject en locatie

Het traject duurt 6 maanden, waarvan 2 maanden opleiding en 4 maanden stage.

Wat vragen we van jou?
  • Je bent gemotiveerd om in de techniek aan de slag te gaan
  • Je vindt het geen probleem om vroeg op te staan
  • Je vindt het leuk om met je handen te werken
  • Je bent fysiek en mentaal fit
Wat levert meedoen jou op?

Als je de opleiding en stage succesvol doorlopen hebt, krijg je een betaalde (leer)baan.

Meer weten?

Meld je dan snel aan voor een vrijblijvend gesprek. Je krijgt dan meer informatie en samen bepaal je of het iets voor je is.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek!