Nationale Werkbezoekdag 2018

voor inwoners, met gemeenten en UWV

Woensdag 21 november is het Nationale Werkbezoekdag en u kunt daar als werkgever aan mee doen! Gewoon, door een werkzoekende een kijkje in uw keuken te geven. Dat kan door middel van netwerkgesprekken, een korte rondleiding over de werkvloer, een presentatie of zelfs een meeloopdag. Zo krijgt de werkzoekende een goed beeld van het bedrijf en kunt u op uw beurt potentiële werknemers enthousiasmeren. Hoe u de dag invult is geheel aan u. U bepaalt zelf hoeveel mensen u uitnodigt en hoe lang het programma duurt.

Wat maakt de Nationale Werkbezoekdag voor u interessant?
Volgens het UWV zijn vier op de tien vacatures moeilijk vervulbaar. Ze baseren zich daarbij op informatie van werkgevers zelf. Dat verschilt natuurlijk per branche, maar in de Gooi & Vechtstreek is er met name een dringend tekort aan loodgieters, medewerkers in de zorg, leerkrachten basisonderwijs en ICT-programmeurs. De werkzoekenden die u ontmoet hebben zich zelf aangemeld en zijn dus extra geïnteresseerd en gemotiveerd. En wat is er nou leuker om zelf enthousiast over uw vak of organisatie te vertellen.

Meedoen is vrijblijvend
Meedoen aan de Nationale Werkbezoekdag is geheel vrijblijvend en u hoeft op dit moment ook geen openstaande vacatures te hebben. De werkzoekenden geven aan bij welk bedrijf ze graag een kijkje willen nemen en vervolgens kunt u zelf bepalen wie, en hoeveel mensen u uitnodigt. Deelname schept geen verplichtingen en u plant alle gesprekken en/of activiteiten van tevoren in. Het kost u relatief weinig tijd en wie weet levert het u een gemotiveerde werknemer op. Voor nu of in de toekomst.

Meer informatie
In deze animatie wordt het concept van de dag uitgelegd. Meer informatie vindt u op www.werkbezoekdag.nl. U kunt ook contact opnemen via 06-82013362 of s.alhaddadi@wspgv.nl met Samira Alhaddadi, accountmanager Werkgevers Servicepunt Gooi & Vechtstreek. Wij helpen u graag met de invulling van het programma.

Doe mee!
Enthousiast geworden en wilt u meedoen? U kunt zich nog aanmelden via deze link. Daar vindt u ook de tien tips voor het organiseren van de Nationale Werkbezoekdag voor uw organisatie.

De Nationale Werkbezoekdag wordt georganiseerd door Stichting DeBroekriem.