Bakker Bart ontvangt predikaat Smaakmaker voor inclusief werkgeverschap

voor inwoners, met gemeenten en UWV

7 december 2018

Het aantal werkgevers in de regio Gooi en Vechtstreek dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst neemt blijft groeien. Bakker Bart uit Bussum is daar een mooi voorbeeld van. Vandaag ontving Joris Bannink, bedrijfsleider bij Bakker Bart, hiervoor een certificaat met het predicaat Smaakmaker uit handen van wethouder Geert-Jan Hendriks.

De bakkerswinkel aan de Nassaulaan in Bussum nam onlangs een 21-jarige vroegtijdige schoolverlater aan die moeilijk elders aan de slag kwam. Bannink: “Ik doe het vooral vanuit een persoonlijke motivatie. Het is echt leuk om ook met deze mensen aan de slag te gaan. Het motiveert om te zien hoe ze zich ontwikkelen. Ik kan het iedere werkgever aanbevelen. Het vergt wat extra geduld en tijd, maar je haalt er veel uit. Voor de werknemer en voor de organisatie.” Hendriks sprak bij het uitreiken van de Smaakmaker lovende woorden. “Jullie zijn een voorbeeld voor andere werkgever. Ik hoop dat mensen nu een extra reden hebben om bij Bakker Bart naar binnen te lopen. Niet alleen voor de smaak van het brood, maar tevens omdat jullie ook hierin een werkgever met smaak zijn.”

De match tussen Bakker Bart en de werknemer kwam onder meer tot stand met behulp van het jongerenteam van het Regionaal Bureau Leerlingzaken i.s.m. met het Werkgeversservicepunt Gooi en Vechtstreek. Het is een van de vele voorbeelden van een goede samenwerking binnen de regio Gooi en Vecht tussen verschillende instanties.

Smaakmaker
Een Smaakmaker is een predicaat voor werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen en zich daarmee inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt. Bakker Bart is de 38ste werkgever uit de regio die het predicaat ontvangt.

Lees de verhalen van onze andere Smaakmakers uit de regio.