Twee nieuwe Smaakmakers in regio Gooi en Vechtstreek

voor inwoners, met gemeenten en UWV

24 januari 2019 

Sinds deze week heeft de regio Gooi & Vechtstreek er twee nieuwe Smaakmakers bij. Restaurant Heidezicht en Woonzorgcentrum Nusantara kregen uit handen van Gooise Meren wethouder Geert-Jan Hendriks dit predikaat voor inclusief werkgeverschap.

Smaakmaker, heidezicht BussumBeide organisaties zetten zich al geruime tijd en op een bijzondere manier in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kenmerkend voor deze twee Bussumse organisaties is dat ze de betreffende werknemers ook alle ruimte geven om zich te ontplooien. Stefan, die bij Woonzorgcentrum Nusantara werkt, pakt zelfstandig steeds meer facilitaire taken op en Fleur heeft zich bij Heidezicht ontplooit tot een meester in het bakken van pannenkoeken en taarten. Wethouder Geert-Jan Hendriks vatte dit mooi samen. “Het gaat deze werkgevers niet zozeer om wat het hen als organisatie oplevert, ze doen het vanuit passie.”

Smaakmaker Nusantara BussumSmaakmaker
Een Smaakmaker is een predicaat voor werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen en zich daarmee inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt. Het aantal Smaakmakers in de regio is nu 41.