voor inwoners, met gemeenten en UWV

1 februari 2019
Netwerkborrel voor werkgevers en werkzoekenden op een sfeervolle locatie in Hilversum. Wie weet ontmoet u hier uw nieuwe medewerker!
Lees verder en aanmelden

24 januari 2019
Het was afgelopen dinsdag een drukke dag voor wethouder Geert-Jan Hendriks van Gooise Meren. Hij mocht maar liefst twee nieuwe Smaakmakers in de regio Gooi en Vechtstreek bekendmaken. Restaurant Heidezicht en Woonzorgcentrum Nusantara kregen dit predikaat voor hun inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt.
Lees verder

10 januari 2019
Porterhouse Huizen is een van de werkgevers die zich met hart en ziel inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vandaag mochten wij hen het certificaat ‘Smaakmaker’ overhandigen. Hét predicaat voor inclusief werkgeverschap van het Werkgeversservicepunt.
Lees verder

20 december 2018
Na een intensief leerwerktraject ‘werken in de bouw voor statushouders’ hebben de deelnemers op 19  december een certificaat ontvangen. Het bewijs  dat ze het leerwerktraject met succes doorlopen hebben. Zes deelnemers hebben inmiddels een (tijdelijke) baan gevonden.
Lees verder

7 december 2018
De 38ste Smaakmaker, het predicaat voor inclusief werkgeverschap, is vandaag uitgereikt! Vandaag ontving Joris Bannink, bedrijfsleider bij Bakker Bart in Bussum, een certificaat uit handen van wethouder Geert-Jan Hendriks.
Lees verder

22 november 2018
Gemeente Hilversum was een van de ruim 300 werkgevers die meedeed aan de Nationale Werkbezoekdag. Ze kregen vijf enthousiaste werkzoekenden op bezoek. Die konden op verschillende afdelingen een kijkje nemen. Wethouder Werk en Inkomen Annette Wolthers nam uiteraard ook actief deel.
Lees verder

13 november 2018
We maken het officieel; de ondertekening van het leerwerktraject tussen WSP Gooi en Vechtstreek en opleidingsinstituut Bouw- en Installatiemensen. Via dit leerwerktraject worden statushouders met relevante werkervaring klaargestoomd voor een baan in de bouw in Nederland.
Lees verder

8 november 2018
Werken met vluchtelingen begint met elkaar ontmoeten. In contact komen én van elkaar leren. Op dinsdag 13 november is er een Meet Up tussen werkgevers en vluchtelingen, georganiseerd door VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland. Het WSP Gooi en Vechtstreek is daarbij aanwezig.
Lees verder

6 november 2018 – Landelijke afspraken met Kruidvat en Trekpleister
Met de ondertekening van een gezamenlijke intentieverklaring met 33 arbeidsregio’s, waaronder Gooi en Vechtstreek, heeft A.S. Watson Benelux, de moedermaatschappij van Kruidvat en Trekpleister, een grote stap gezet in de werving van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze zijn daarmee de eerste werkgever waarmee landelijk uniforme afspraken zijn gemaakt over de werving en selectie van deze groep werkzoekenden.
Lees verder

8 november 2018
Werken met vluchtelingen begint met elkaar ontmoeten. In contact komen én van elkaar leren. Op dinsdag 13 november is er een Meet Up tussen werkgevers en vluchtelingen, georganiseerd door VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland. Het WSP Gooi en Vechtstreek is daarbij aanwezig.
Lees verder

21 november 2018 – Nationale Werkbezoekdag
Geef een kijkje in de keuken van uw organisatie, plan een netwerkgesprek, geef een rondleiding op de werkvloer of organiseer een meeloopdag. Doe mee aan de Nationale Werkbezoekdag en ontmoet enthousiaste en gemotiveerde werkzoekenden.
Meer informatie en aanmelden

9 november 2018 – Netwerkevent VANDAAG
Het netwerkevent van het Werkgevers Servicepunt Regio Gooi en Vechtstreek waar werkzoekenden en werkgevers elkaar ontmoeten.
Meer informatie en aanmelden

1 november 2018 – Statushouders in Gooi en Vechtstreek starten met leerwerktraject
Deze maand zijn acht statushouders gestart in een leerwerktraject voor een baan in de bouw. Opleidingsinstituut Bouw- en Installatiemensen uit Bussum verzorgt de training en opleiding.
Lees verder

1 november 2018 – Amrâth Hotel Lapershoek Hilversum ontvangt certificaat Smaakmaker
Het hotel en horecagelegenheid draagt op een waardevolle en bijzonder manier bij aan een inclusieve arbeidsmarkt
Lees verder

30 oktober 2018 – Personeelstekorten op de arbeidsmarkt Gooi en Vechtstreek verdwijnen niet vanzelf
Uit de vandaag door UWV gepresenteerde arbeidsmarktcijfers blijkt dat het aantal banen blijft groeien, maar ook dat de regio zit te springen om leerkrachten basisonderwijs, loodgieters en vrachtwagenchauffeurs.
Lees verder

30 oktober 2018 – publicatie Regio in Beeld Gooi en Vechtstreek, een analyse van de regionale arbeidsmarkt
Persbijeenkomst van WSP en UWV met een toelichting op de arbeidsmarkt én de uitdagingen in de regio.
Lees verder

20 september 2018 – Buro naar Werk ontvangt certificaat Smaakmaker
Tijdens de Meet & Greet tussen werkgevers en accountmanagers van WSP heeft Mark Haverkort, eigenaar van Buro naar Werk het predicaat Smaakmaker ontvangen. Buro naar Werk is hiermee de 36ste organisatie die dit certificaat Regio Gooi en Vechtstreek ontvangt.
Lees verder