voor inwoners, met gemeenten en UWV
De 42-jarige Nienke uit Hilversum besluit begin 2022 met haar baan als communicatieadviseur te stoppen. Haar oudste zoon heeft een taalontwikkelingsstoornis en heeft daardoor meer zorg nodig. Nienke wil deze graag zelf geven en de combinatie van een baan en de zorg voor haar zoon was niet meer houdbaar.

Hoewel ze blij is met haar keuze, begint er dan toch iets te borrelen. Ze ziet dat er veel meer gezinnen zijn die extra zorg moeten organiseren. Nienke ontdekt dat het vaak de moeders zijn die opgebrand raken en stoppen met werken en dacht: ‘Er mag veel meer aandacht zijn voor deze moeders. Hier kan ik bij helpen!’.

Contact met het RMT

Dan gaat het balletje rollen. Nienke neemt contact op met het UWV, die haar attenderen op het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) Gooi en Vechtstreek, waar ze wordt gekoppeld aan Clemens Robers. Nienke: “Ik moest het googlen, want ik kende het RMT niet. Maar ik werd heel snel teruggebeld door Clemens en hij vroeg of ik de maandag erop kon komen praten”.

Goed dat het RMT er is

Dat was een heel leuk gesprek, vertelt Nienke: “Ik had geen verwachtingen, maar achteraf dacht ik echt: ‘Goed dat het RMT er is!’. Nadat ik Clemens mijn verhaal had verteld, dacht hij met me mee. Hij gaf aan dat het RMT ook opleidingen en coaches vergoedt voor mensen die voor zichzelf willen beginnen. Clemens had een suggestie voor een coach, maar ik had er zelf al één gevonden waar ik me prettig bij voelde. En geheel onverwacht gaf Clemens aan dat die ook vergoed zou worden door het RMT. Een fijne verrassing!”

Eigen onderneming

Nienke is nu bezig met het opstarten van haar eigen onderneming. Ze gaat moeders met kinderen met een taalontwikkelingsstoornis helpen om meer rust en energie te krijgen. Als ervaringsdeskundige met afgeronde opleiding tot coach is dat een rol die haar op het lijf geschreven is. “Ik wil vrouwen helpen de balans weer te vinden. Pas als je als moeder goed in je vel zit, kun je er goed voor je kind zijn.” Over het RMT zegt Nienke nog: “Ik ben er echt mee geholpen. Wat je (financiële) situatie ook is, het RMT is er echt voor iedereen!”

Nienke - RMT
Nienke

Kun jij ook wat hulp gebruiken?

Neem direct contact op!