voor inwoners, met gemeenten en UWV
RMT Gooi en Vechtstreek

Het Regionaal Mobiliteitsteam Gooi en Vechtstreek (kortweg RMT) is er voor werkenden, werkzoekenden, zelfstandige ondernemers en bedrijven uit de acht gemeenten uit de arbeidsmarktregio Gooi en Vechtstreek. In het team werken werkgeversorganisaties, vakbonden, gemeenten en UWV samen, met vele andere partners uit de regio. Samen willen zij ervoor zorgen dat mensen die door de coronacrisis hun werk (dreigen te) verliezen of al verloren hebben, snel weer ander of nieuw werk hebben.

Regio Gooi en Vechtstreek is het samenwerkingsverband van BlaricumEemnesGooise MerenHilversumHuizenLaren en Wijdemeren.

Bent u werkzoekend en woonachtig in één van deze gemeenten? Of is u bedrijf in één van deze gemeenten gevestigd? Dan kunt u met ons contact opnemen. Voor een regionaal mobiliteitsteam in een andere regio kunt u de juiste informatie vinden via www.regionalemobiliteitsteam.nl

Voor werkzoekenden die door de coronacrisis hun werk zijn kwijt geraakt of dreigen kwijt te raken en extra ondersteuning nodig hebben in hun zoektocht naar werk. Denk aan de volgende situaties:

  • Je bent werkloos geraakt na 20 maart 2020.
  • Je bent ZZP’er met weinig of geen werk.
  • Je behoort tot de doelgroep banenafspraak.
  • Je bent starter op de arbeidsmarkt.
  • Je werkgever weet niet of hij binnenkort nog voldoende werk voor je heeft.

Ook werknemers die zich met werkeloosheid bedreigd voelen kunnen zich melden bij het RMT. Dit geldt ook als u werkgever bent, en uw personeel op- of bijgeschoold moet worden.

Jazeker, dit wordt vaak zelfs aangemoedigd als je eenmaal al aan het werk bent (geweest). Vaak wordt er een vorm van praktijkleren afgesproken met de (nieuwe) werkgever. Dan ga je gedeeltelijk al aan het werk en volg je bijvoorbeeld één dag in de week ook een opleiding.