IT traineeship

voor inwoners, met gemeenten en UWV
Statushouders opgelet! Wil je opgeleid worden tot gecertificeerde IT-professional in bijvoorbeeld Mendix, SAP, ServiceNow? Motopp leidt hoogopgeleide nieuwkomers op in de IT, met focus op de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer.

Na je opleiding ga je een jaar aan de slag bij een van de opdrachtgevers, terwijl je nog begeleid wordt door Motopp. Met uiteindelijk als doel: na die twaalf maanden een vast contract bij de organisatie waar je al een jaar werkt.

Wat houdt het in?

Wij zijn op zoek naar statushouders die opgeleid willen worden tot IT-professional. Er zijn verschillende richtingen mogelijk, zoals Mendix, SAP en ServiceNow.

Het traineeship vindt voornamelijk online plaats. Gemiddeld werk je één dag per week op het Motopp-kantoor in Amsterdam. Het traineeship is verdeeld in drie fasen om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op de werkzaamheden bij een toekomstige opdrachtgever.

 1. Basis training (2 weken)
  Workshops in Agile/Scrum, introductie met de Nederlandse arbeidsmarkt en andere soft skills (opstellen van een CV, sollicitatiegesprekken voeren, presenteren).
 2. Bootcamp (5 weken)
  Een technische bootcamp, verzorgd door ervaren trainers waarin Motoppers worden opgeleid tot IT-professional in één van de volgende technologieën: Mendix, SAP, ServiceNow etc.
 3. Stage (1-3 maanden)
  Interne stage bij Motopp waarin je in een team werkt aan projecten die je na afloop individueel presenteert aan je team en coach. Tijdens de stage werk je aan het verbeteren van je technische, communicatieve en professionele vaardigheden.

Gedurende het traineeship en eerste jaar bij een opdrachtgever word je intensief begeleid. Motopp begeleidt jou bij het behalen van je persoonlijke ontwikkeldoelen, het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden en ze maken je wegwijs in de Nederlandse werkcultuur.

Na de opleiding ga je gedurende een jaar aan de slag bij een opdrachtgever. Je krijgt dan direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met Motopp (detavast-constructie). Zodra je aan het werk bent voor een opdrachtgever ontvangt je een maandsalaris van € 2700 bruto. Na de periode van twaalf maanden bij de opdrachtgever is het doel dat je een vast contract krijgt bij de organisatie waar je al een jaar werkt.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent een statushouder of nieuwkomer in Nederland
 • Je ziet jouw toekomst in de ICT en je bent gemotiveerd aan de slag te gaan.
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en Engels op B2-niveau
 • Je bent fulltime beschikbaar.

Wat bieden wij?

 • Een interessant online traineeship (fulltime) met goed uitzicht op een vaste baan.
 • Na succesvolle afronding van het traineeship word je geplaatst bij een werkgever, waarbij gekeken wordt naar woonplaats en reisafstand.
 • Motopp vergoedt de reiskosten en verzorgt alle benodigdheden tijdens het traineeship.

Interesse?

Vraag snel een persoonlijk gesprek aan. Tijdens dit gesprek bespreken we of deze leerwerkbaan iets voor jou is.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Liever een ander traject?

Bekijk hier welke andere leerwerktrajecten er in de regio worden aangeboden.