Ventilatiemonteur

voor inwoners, met gemeenten en UWV
Ventilatie: daar komt meer bij kijken dan een raampje openzetten. Goede ventilatie betekent een gezonde omgeving. Zie het als de longen van het lichaam, zonder goede luchtcirculatie is er geen gezond klimaat binnen een gebouw. Geen gebouw kan daarom zonder ventilatiesysteem. Als ventilatiemonteur ben jij een belangrijke schakel in de aanleg en het onderhoud van een luchtbehandelingssyteem.

Over het traject

De leermeesters bij Maintec leren je in 2 weken de basis van de ventilatietechniek. Je gaat aan de slag met een kleine groep leerlingen, onder begeleiding van een vakkundige leermeester. Na twee weken heb jij je VCA, GPI en Hoogwerker-certificaat (Veilig Hijsen) in handen en kan je aan de slag. In de 12 maanden die volgen werk je als ventilatiemonteur mee aan verschillende projecten. Denk aan scholen, ziekenhuizen, kantoren en andere grotere gebouwen. Zo krijg je het aanleggen en renoveren van luchtventilatiesystemen helemaal onder de knie.

Wat vragen we van je?

  • Je bent gemotiveerd en je wilt je inzetten om iets nieuws te leren
  • Een vooropleiding of technische achtergrond is niet nodig

Kosten opleiding

Aan deze opleiding zijn kosten verbonden. Heb je een uitkering? Afhankelijk van je persoonlijke situatie is het mogelijk dat UWV of de gemeente (een deel van) de kosten van de opleiding betaalt. Informeer hiernaar tijdens je gesprek met de adviseur.

Interesse?

Vraag snel een persoonlijk gesprek aan. Tijdens dit gesprek bespreken we of deze leerwerkbaan iets voor jou is.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Liever een ander traject?

Bekijk hier welke andere leerwerktrajecten er in de regio worden aangeboden.