voor inwoners, met gemeenten en UWV

Negende editie van Het Gooi on Stage in 2024

Publicatiedatum: 30 november 2023

In het voorjaar van 2024 vindt de negende editie van Het Gooi on Stage plaats. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement kunnen werkgevers uit de regio Gooi en Vechtstreek vmbo-leerlingen laten zien wat hun beroep inhoudt. Dit gebeurt op het Beroepenfeest op 12 maart 2024 en tijdens de werkbezoeken op de Doe Dag op 4 april 2024. Tijdens Het Gooi on Stage zetten vmbo’ers hun eerste stappen in hun loopbaankeuzes én het vormen van een (zakelijk) netwerk. Werkgevers uit de regio zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

Beroepenfeest | dinsdag 12 maart 2024

Voorafgaand aan het Beroepenfeest bereiden de leerlingen zich voor. Onder begeleiding van ouders en mentoren gaan zij aan de slag met hun netwerkvaardigheden en toekomstdromen. Dan zijn ze klaar voor het Beroepenfeest. Daar gaan zij in gesprek met beroepsbeoefenaren. Op de feestelijk ingerichte locatie ligt de rode loper al klaar. Want de leerlingen worden ontvangen met een applaus. Het beroep staat deze middag centraal in de gesprekken. Wat houdt het vak in? En hoe ziet een werkdag er nou echt uit? Past dit misschien bij mij? Als het klikt dan worden er visitekaartjes uitgewisseld en een afspraak gemaakt voor de Doe Dag.

Aansluitend op het Beroepenfeest, is er de mogelijkheid voor de beroepsbeoefenaren om met elkaar een drankje te drinken en na te praten.

Doe Dag werkbezoeken | donderdag 4 april 2024

Tijdens de Doe Dag gaan de jongeren op bezoek bij de beroepsbeoefenaren waar zij een afspraak (match) mee hebben. Het is belangrijk dat ze een zo realistisch mogelijk beeld krijgen van het beroep dat jij uitoefent. Met alleen kijken en luisteren is dat lastig. We nodigen jou uit om de jongeren echt iets te laten doen. Het is immers een Doe Dag! Laat hen meelopen, een casus behandelen, een probleem oplossen, een opdracht doen of iets maken. De projectleider van Het Gooi On Stage denkt graag met jou mee. Op www.onderwijsonstage.nl staan tips en geslaagde Doe Dag voorbeelden van andere deelnemers.

Meld u snel aan!

Om alle leerlingen de aandacht te geven die zij verdienen, is het Beroepenfeest pas echt geslaagd met 250 deelnemers. Nieuwe werkgevers zijn dus niet alleen meer dan welkom, maar ook meer dan nodig. Bovendien is het een win-win situatie voor werkgevers. Zo zien we regelmatig leerlingen die een bijbaan krijgen bij de deelnemers, er stage gaan lopen, of na enkele jaren in vaste dienst gaan bij deze bedrijven. En werkgevers treffen tijdens het Beroepenfeest ook andere betrokken beroepsbeoefenaren uit de regio!

Werkgevers kunnen zich aanmelden via de website van Het Gooi on Stage.

Download hier de flyer van Het Gooi on Stage.

Meer nieuws

Al het nieuws