voor inwoners, met gemeenten en UWV

Leerwerktraject basiskok: win-win voor horeca én statushouders

Publicatiedatum: 9 september 2021

Als statushouder binnen een jaar een mbo-certificaat én een betaalde baan? Dát is het doel van het nieuwe leerwerktraject Basiskok voor statushouders. Woensdag 8 september starten tien statushouders uit de regio Gooi en Vechtstreek met het leerwerktraject bij het MBO College in Hilversum. Na succesvolle afronding heeft de statushouder een erkend mbo-certificaat op zak. Hiermee kan hij/zij direct aan de slag als basiskok in een restaurant.

Inspelen op grote vraag basiskoks

De horeca staat te springen om gecertificeerde vakmensen en kampt met fikse personeelstekorten. Terwijl veel statushouders met een bijstandsuitkering juist heel graag in de horeca aan de slag willen. Het probleem? Dat is veelal het ontbreken van de juiste ervaring, taalniveau en/of certificaten. Het nieuwe leerwerktraject Basiskoks voor statushouders verbindt beide werelden met elkaar en biedt een oplossing voor de grote vraag naar basiskoks.

Het traject duurt een half jaar tot een jaar, afhankelijk van de ervaring. De deelnemers krijgen wekelijks taalles, 2 dagen praktijkles in The Canteen, het lesrestaurant van het MBO College en lopen stage.

Samenwerking WSP en MBO College

WerkgeversServicepunt Gooi en Vechtstreek en het MBO College Hilversum (ROC van Amsterdam) sloegen de handen ineen om dit traject te ontwikkelen. Niet alleen de arbeidsmarkt is daarmee geholpen. Ook de statushouders krijgen een beter toekomstperspectief en vergroten hun baankans.

Een win-winsituaties voor de horeca en statushouders in de regio Gooi en Vechtstreek.

Meer weten over leerwerktrajecten?

Bijvoorbeeld voor uw eigen branche of sector? Laat u informeren door een van onze accountsmanagers.

Meer nieuws

Al het nieuws