voor inwoners, met gemeenten en UWV

Wanneer u iemand met een uitkering en/of afstand tot de arbeidsmarkt in dienst neemt, kan het zijn dat uw nieuwe werknemer scholing of een beroepsgerichte cursus nodig heeft om goed aan de slag te kunnen. Hiervoor kan financiering mogelijk zijn. Onze adviseurs denken graag met u mee welke mogelijkheden er zijn.

Welke werknemer komt in aanmerking voor scholing?

Voor vrijwel iedere werknemer die u in dienst wilt nemen is een vorm van financiering mogelijk voor bij- of omscholing. De mogelijkheden en hoogte hiervan zijn afhankelijk van de situatie en omstandigheden. Van invloed zijn o.a. een eventuele arbeidsbeperking, de uitkerings- of inkomenssituatie van de werknemer, de kans op duurzame uitstroom naar werk, de hoogte van de (om)scholingskosten en de duur van de opleiding.

Uw voordeel

De werknemer kan zijn of haar werk beter en zelfstandiger uitvoeren.

Advies & informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden qua financiering van scholing voor uw organisatie? Of wilt u advies bij het in dienst nemen van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt? Neem contact op met een van onze accountmanagers of adviseurs. Zij helpen u graag verder.