voor inwoners, met gemeenten en UWV

Een plek voor iedereen bij Muze

Eetcafé Muze bij Wisseloord is meer dan alleen een eetcafé. Het is een plek om geïnspireerd te raken. Voor zowel lunch als diner kunnen gasten rekenen op een aanbod dat net iets anders is dan normaal. Ondanks corona groeide Muze de afgelopen tijd, waardoor mede-eigenaar Jaimie Lloyd op zoek was naar een kok. Ze zocht contact met het WSP en na een proefplaatsing werkt kandidaat Hafez nu enige tijd in de keuken.

Jaimie over haar zoektocht naar een extra kok: “Een kok is niet zo makkelijk te vinden en zeker niet voor één of twee dagen per week. Daarom plaatste ik via het WSP een oproep. Eerlijk gezegd duurde het even voordat een geschikte kandidaat gevonden werd. WSP-accountmanager Ernst Tukker stelt de 40-jarige Hafez voor, afkomstig uit Eritrea. Hafez is op dat moment al een paar jaar in Nederland en sinds een jaar op zoek naar een baan, die hij niet kan vinden. Eerder werkte Hafez als kok in een restaurant.

Dagje meelopen

Omdat Hafez nog niet goed Nederlands en Engels spreekt, was het kennismakingsgesprek wat lastig, vertelt Jaimie. “Maar via Ernst kon ik contact opnemen met zijn vorige werkgever. Die stelde mij gerust. Volgens hem kon Hafez de keuken in zijn eentje draaiende houden. Het komt vast wel goed met de taal, dacht ik daardoor.” Er wordt afgesproken dat Hafez een dag komt proefdraaien. Voor Jaimie is het belangrijk om een eerste indruk in de keuken te krijgen.

Via proefplaatsing naar contract

De eerste indruk is goed, waardoor Hafez via een proefplaatsing aan de slag gaat, met behoud van uitkering. “In die twee maanden zagen we dat hij voldoende kwaliteiten heeft om bij ons in de keuken te werken. We zagen hem echter nog niet zelfstandig de keuken draaien en dat was in principe wel waarnaar we op zoek waren. Maar goed, dat geeft verder niet. Hij kan nog groeien en we geven hem graag die ruimte.” Hafez krijgt een min-maxcontract, met een minimum van 25 uur per week. Ondertussen start hij ook met de deeltijd mbo-opleiding horeca-assistent niveau 1. “Goed voor zijn taal en persoonlijke ontwikkeling. Daarin ondersteunen wij graag.”

Dat Hafez nog niet de zelfstandige kok is die Jaimie in eerste instantie zocht, buigt ze om naar het positieve: “Van ons vraagt het net wat meer aandacht en geduld, maar Hafez is absoluut een waardevolle aanvulling op ons team. Het is prettig om iemand in de keuken te hebben die ook ondersteunend werkt. Verder kan hij inmiddels alles maken wat op de kaart staat.”

Inclusiviteit vanzelfsprekend

Steeds meer werkgevers kiezen bewust voor inclusief werkgeverschap, waarbij ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen. Voor Jaimie was het geen bewuste keus. Dat komt vooral omdat het bijna een vanzelfsprekendheid is. “Muze is plek voor iedereen, dat geldt ook voor onze collega’s. Wij maken geen onderscheid. We hebben bijvoorbeeld een gepensioneerde dame in dienst, zij maakt onze taarten. Iedereen is welkom en we kijken naar de kwaliteit van mensen en of ze bij ons passen.”

Ook goed personeel nodig?

Neem direct contact op!

Hafez en collega
Hafez en collega

Lees hier het verhaal van werknemer Hafez