voor inwoners, met gemeenten en UWV

Als een vis in het water bij Van Lambalgen

Joey was 19 jaar toen hij klaar was met zijn praktijkopleiding en op zoek ging naar een vaste baan. Het liefst wilde hij iets met auto’s doen, maar dat lukte niet goed.

Via het WerkgeverServicepunt Gooi en Vechtstreek werd hij in contact gebracht met Nico van Lambalgen, directeur van schoonmaak- en servicebedrijf Van Lambalgen. Joey was meer dan welkom bij het familiebedrijf.

Handig om geld te verdienen

Joey gaat eerst aan de slag via een payrollconstructie. Nadat zijn contract drie keer is verlengd, krijgt hij een vast contract. Hij werkt gemiddeld zo’n 20 uur per week, de ene week iets meer en de andere week iets minder. Op de vraag hoe Joey het vindt bij het bedrijf, antwoordt hij: “Ik vind het werk hier leuk om te doen. Vandaag heb ik bijvoorbeeld een trappenhuis geveegd en ik ben ook vaak bezig met ramen lappen.” Het schoonmaakbedrijf biedt diensten aan bij onder andere woningbouwverenigingen, gemeentes, gezondheidscentra en particulieren. Vaak is Joey samen met Nico aan het werk. “Dat vind ik gezellig,” vertelt hij, “net als het samenwerken met de andere collega’s. Dat gaat best goed. Ik vind het eigenlijk wel leuk allemaal. Verder is het handig dat ik nu mijn eigen geld verdien. Daarmee kan ik dingen kopen die ik leuk vind.” Op de vraag of hij nog specifieke dromen of wensen voor de toekomst heeft, antwoordt hij dat hij dat niet zo goed weet. “Zoals het nu gaat, vind ik eigenlijk wel goed.”

Als een vis in het water

WSP-accountmanager Ernst Tukker weet dat het wel even duurde, voordat Joey z’n draai had gevonden: “Joey wilde eigenlijk wat met auto’s doen, maar die zoektocht verliep niet zo vlot. Tegelijkertijd was het wel nodig dat hij aan het werk zou gaan, voor stabiliteit, structuur en ook om geld te verdienen. Daarom stelde ik hem voor bij het bedrijf van Nico. Het heeft veel geduld gekost om Joey te kneden voor dit vak, de medewerkers bij Nico hebben daarvoor veel inzet getoond, maar ik heb begrepen dat hij zich er nu als een vis in het water voelt. Dat is dus ook echt te danken aan de persoonlijke begeleiding vanuit het bedrijf. Ik vind het mooi dat werkgevers zoals Van Lambalgen altijd openstaan voor onze doelgroep en kijken naar de motivatie van onze kandidaten.”

Wil jij ook werken bij zo'n mooi bedrijf?

Neem contact met ons op!

Joey aan het werk

Lees hier het interview met werkgever Nico