voor inwoners, met gemeenten en UWV

Angelo is op zijn plek bij het Huis van Eemnes

De 39-jarige Angelo werkte voornamelijk als gastheer in de horeca en kwam door de coronacrisis thuis te zitten. Via het WerkgeversServicepunt Gooi en Vechtstreek werkt hij nu in de brasserie van het Huis van Eemnes. Hij heeft het geweldig naar zijn zin, vertelt hij ons.

Eerste contact WSP

Toen de horeca dichtging, zocht Angelo lang naar een baan. Zonder succes. Daarom vroeg hij een WW-uitkering aan. In de tijd die volgde, werd hij behoorlijk gek van het UWV: “Ik kreeg dan wel een uitkering, maar liep rond met het gevoel alsof ik een misdaad aan het begaan was. Maar besef wel; het was gewoon bijna niet te doen om een baan te vinden.” Op een goed moment wordt hij via het UWV voorgesteld aan WSP-accountmanager Carolien Pronk. Carolien heeft goede ervaringen met Mario Buras van de at-groep, ook betrokken bij het Huis van Eemnes. Zo komt ze in contact met deze inclusieve werkgever. Eén plus één blijkt twee. Carolien ziet het helemaal zitten om Angelo daar voor te stellen voor een baan.

Via WSP naar het Huis van Eemnes

Het Huis van Eemnes is een locatie waarin mensen samenkomen. Het is een mix van een buurthuis en sportaccommodatie, waarbij ook de zakelijke markt wordt bediend en er plek is voor de bibliotheek. Sinds begin 2022 werkt het Huis van Eemnes samen met het WSP. Nadat de collega basisdienstverlening van Carolien contact heeft met Angelo over de mogelijkheden bij het Huis van Eemnes, besluiten ze ervoor te gaan. Er volgt een kennismakingsgesprek met Mario Buras, die zich namens at.groep inzet voor het inclusief werkgeverschap van de organisatie. Angelo: “Dat was een heel goed gesprek. Mario is echt een mensen-mens. Iedereen verdient een kans, zei hij tegen me. Nou, dat meende hij, blijkt nu.”

Vast contract

Na een paar keer proefdraaien krijgt Angelo een jaarcontract aangeboden. Hij werkt voornamelijk in de brasserie, twee of drie dagen per week. Soms achter de bar en soms in de keuken. “Ik vind het ontzettend leuk en heb het prima naar mijn zin. Het is een leuke locatie en de mensen zijn erg vriendelijk. Ik sta veel in de brasserie, maar ik sta open voor alles. Ik wil graag leren en het beste uit mezelf halen. Sport is mijn grote passie, maar ik besef ook dat ik 40 jaar ben. Deze baan geeft me rust en vastigheid, dat vind ik prettig. Ik kan hier groeien, als mens en in het werk dat ik doe. Waar ik over een paar jaar sta, dat weet ik niet. En dat geeft ook eigenlijk niet. De toekomst hebben we niet in de hand. Daarom leef ik voor de dag en probeer ik iedere dag een betere versie van mezelf te zijn.”

Wil jij ook werken bij het Huis van Eemnes?

Neem contact met ons op!

Angelo en Lydia
Angelo en Lydia

Lees ook het interview met werkgever Lydia