voor inwoners, met gemeenten en UWV

Wilt u werknemers met een arbeidsbeperking in dienst nemen of behouden? Maar zijn er daarvoor wel aanpassingen nodig, zoals een aangepaste werkplek of een aanpassing aan het pand? Dan is het goed om te weten dat u hiervoor subsidie kunt aanvragen. Met het ‘experiment generieke werkgeversvoorziening’ helpt het kabinet werkgevers met een subsidie om deze aanpassingen te doen.

Wat houdt het ‘experiment generieke werkgeversvoorziening in’?

U kunt tot en met 30 juni 2022 een subsidieaanvraag indienen om 1 of meer werkplekken binnen uw bedrijf aan te passen. Het kan ook gaan om een aanpassing in het productieproces of de aanschaf van bepaalde meeneembare voorzieningen. Het is de bedoeling dat 1 of meer werknemers met een vergelijkbare arbeidsbeperking minimaal 3 jaar van de voorziening gebruikmaken.

Wilt u subsidie aanvragen?

Check dan hier de belangrijkste voorwaarden:

  • De voorziening is een noodzakelijke aanpassing en inrichting van uw werkplek of uw bedrijf.
  • In de 3 jaar van het experiment moet er minimaal 1 werknemer in dienst zijn voor wie de voorziening een noodzakelijke aanpassing is.
  • Deze werknemer heeft of krijgt een dienstverband voor minimaal 6 maanden.
  • Bij uw werknemer(s) heeft UWV een structureel functionele arbeidsbeperking vastgesteld.
  • De werknemer heeft de voorziening nodig om te kunnen werken.
  • Het mag niet om een wsw-dienstverband gaan.

Hoeveel subsidie kan ik aanvragen?

U kunt de voorziening voor meerdere werknemers aanvragen. Deze voorziening mag maximaal € 1.000.000 kosten, inclusief btw. U kunt een aanvraag indienen bij het UWV van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2021 en van 1 januari 2022 tot en met 31 juni 2022. Het UWV behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Advies nodig?

Wilt u meer weten over deze of andere subsidies? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers of adviseurs. Zij helpen u graag verder.

Direct zelf aanvragen?

Dat kan op de website van het UWV. Hier vindt u meer uitleg en aanvraagformulieren.