voor inwoners, met gemeenten en UWV

Werkgever TUBES over inclusief werkgeverschap

Publicatiedatum: 23 december 2021

Edwin Blom, CEO bij het internationale TUBES Wines & Spirits by the Glass, zet zich in voor inclusief werkgeverschap. Diversiteit op de werkvloer vinden ze bij TUBES belangrijk.

TUBES is in 2015 opgericht vanuit het idee: wijnen, cocktails en sterke drank ‘per glas’ verpakken in innovatieve buisjes van glas of rPET. Bij het internationale bedrijf werken 41 medewerkers, waarbij Tubes nadrukkelijk inzet op een inclusiviteit en diversiteit. Met een reden, vertelt Edwin: “Ik heb de overtuiging dat je met diversiteit in je organisatie meer kunt bereiken. Het draagt geweldig bij aan het werkgeluk van alle medewerkers en zorgt voor positieve energie.”

Samenwerking met WSP

De afgelopen jaren nam TUBES meerdere personen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Tubes werkt daarbij samen met het WerkgeversServicepunt (WSP) Gooi en Vechtstreek voor goed personeel en sociaal ondernemen. Edwin: ”Ik ben al vaak positief verrast door deze groep kandidaten, met hun geweldige mentaliteit en drive om er iets van te maken. Wat wij als bedrijf willen, past goed bij hetgeen WSP ons biedt. Bij TUBES vinden we het belangrijk dat iedereen een kans krijgt op werk. Maar niet alleen dat. We geloven ook dat inclusief werkgeverschap betere resultaten oplevert.’’

Kijken naar mogelijkheden kandidaten

“De samenwerking met de accountmanager van het WSP, Ernst Tukker, is bijzonder prettig. Hij zoekt proactief naar de juiste kandidaten en kijkt altijd naar mogelijkheden. Precies hoe we er bij TUBES ook in staan.” Kandidaten hoeven niet per se alle kennis in huis te hebben om een specifieke

Aan de slag als productie operator

functie te kunnen vervullen. Er is een groot geloof in het zelflerend vermogen van kandidaten. Wel is een zekere vorm van technische basiskennis handig, om bijvoorbeeld met machines om te gaan. Ook sociale vaardigheden zijn nodig, om in het team te kunnen werken. “In de gesprekken met Ernst hebben we dit goed besproken en daarbij ook aangegeven dat taal voor ons geen barrière hoeft te zijn. Onze voertaal is Engels, dus als iemand zich daarin verstaanbaar kan maken, vinden wij dat prima.”

Culturele verschillen inzetten als kracht

Medio 2021 werden WSP-kandidaten Jude en Aibel voorgesteld. ”Beiden hebben al een vaste aanstelling als productiemedewerker, we zien ze zeker doorgroeien naar een hogere functie. Ze zijn hét voorbeeld van hoe je culturele verschillen kunt inzetten als kracht. Altijd meedenkend, fijn in de omgang en heel betrouwbaar.”

Stabieler door diversiteit

Vaak wordt gedacht dat inclusief werkgeverschap risico’s met zich meebrengt. Edwin draait het liever om: “Wat voor risico loop je als je allemaal dezelfde mensen in je team hebt? Ik ben ervan overtuigd dat je met diversiteit juist stabieler bent en juist meer kunt inzetten op de lange termijn van je bedrijf. Ga dus vooral in gesprek met de mensen van WSP.”

Meer nieuws

Al het nieuws