voor inwoners, met gemeenten en UWV

Samenwerken: ook bij SROI

Publicatiedatum: 10 oktober 2019

De sollicitatietraining in het kader van SROI heeft direct een mooi resultaat opgeleverd. Een van de twaalf deelnemers bracht de tips direct in de praktijk en begint deze maand nog aan een nieuwe baan.

Afgelopen week kregen twaalf werkzoekenden tips en tricks van Veenman (onderdeel van Xerox). Behalve veel kennis haalden de deelnemers er ook nieuwe en positieve energie uit. De praktische sessie bestond uit een korte sollicitatietraining met onder meer tips voor online netwerken en hoe je je sterke kant ontdekt en ontwikkelt. Een van de deelnemers heeft de tips direct in de praktijk gebracht en binnen een week een baan gevonden.

Invulling SROI
Tot nu toe wordt SROI nog vrij traditioneel ingevuld: het aannemen van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Veenman koos met een sollicitatietraining voor een andere invulling. Ze slaan daarmee een brug tussen meerdere werkzoekenden, het WSP en Veenman. Bovendien vergroten alle deelnemers hun kans op een baan.

Samenwerking
De sollicitatietraining was ook een mooi voorbeeld van samenwerking tussen inkoopafdelingen van de gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek en het WSP in het kader van Social Return.

Lees meer over Social Return

Meer nieuws

Al het nieuws