voor inwoners, met gemeenten en UWV

Een rookvrije generatie binnen uw bedrijf? Dit levert het op.

Publicatiedatum: 15 maart 2021

Het WSP ondersteunt de oproep voor Tabaksvrije bedrijven voor een Rookvrije Generatie.

Als werkgever doet u er alles aan om uw medewerkers zo vitaal mogelijk te houden. Vitaliteit is een belangrijk onderdeel geworden om medewerkers gezond en tevreden te houden. Het rookbeleid op het werk is hier een belangrijk onderdeel van. Stoppen met roken zal zowel voor het bedrijf als voor het personeel positieve effecten hebben. Zo kunt u denken aan:

  • minder  verzuim van de medewerkers
  • een verhoogde productiviteit
  • meer winst voor de organisatie.
    Een rokende medewerker kost een bedrijf gemiddeld zo’n € 4.500,- per jaar vanwege verzuim en verminderde productiviteit.

Meer energie, betere slaap, sneller herstel

Het belangrijkste gevolg van stoppen met roken voor de medewerker is de verbeterde gezondheid. De medewerker is vitaler. Zo krijgt een medewerker meer energie, verbetert de ademhaling, slaapt hij beter en gaat herstellen na een operatie sneller. Ook het feit dat je als medewerker langer kan genieten van (klein) kinderen en kan de besparing die stoppen met roken met zich mee brengt beweegredenen zijn om daadwerkelijk te stoppen met roken.

Wat kunt u doen als bedrijf?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een steentje bij te dragen aan de Rookvrije Generatie. Geef hulp bij het stoppen met roken, stop met investeren in of verkopen van tabak of creëer een rookvrije werkomgeving. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/bedrijven voor meer informatie en lees wat het u als werkgever oplevert. U vindt er ook de volgende handige tools:

  • Stappenplan om een Rookvrije werkomgeving te creëren
  • Voorbeeldpitch voor het MT
  • Richtlijnen voor communicatie met voorbeeldteksten
  • Toolkit voor naleving.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met rookvrijegeneratie@regiogv.nl.

Download

Brochure-Rookvrij-Tabaksbedrijven

Meer nieuws

Al het nieuws