voor inwoners, met gemeenten en UWV

Bouw & Techniek Starter Adem tekent contract bij Intersell

Publicatiedatum: 10 juli 2023

Met een echt Spakenburgs hart werd onlangs gevierd dat Adem zijn arbeidscontract met Intersell in Naarden heeft getekend. De Hilversumse Adem is één van de eerste deelnemers aan Bouw & Techniek Start, een arbeidsmarktproject van de Regio Gooi en Vechtstreek. Hij begon in februari met zijn opleiding, startte kort daarna met zijn stage bij het bouwbedrijf Intersell en gaat daar nu vast aan de slag.

Heel snel gegaan

Begin 2023 kwam Adem via het WerkgeversServicepunt (WSP) Gooi en Vechtstreek terecht bij Bouw & Techniek Start. Hij had al een opleiding ‘BBL 2 timmeren’ afgerond, maar wilde breder inzetbaar zijn als allround vakman. Daarom viel zijn keuze op de cursus ‘basisvaardigheden elektrotechniek’. Bij zijn kersverse werkgever Intersell gaat hij nu als timmerman in mutatieonderhoud aan de slag. Daar zijn ze ook blij met de extra kennis die hij heeft opgedaan, want die komt bij hun organisatie altijd van pas. Adem heeft het naar zijn zin bij Intersell en dat gevoel is wederzijds. Dat blijkt wel uit het feit dat Adem na een stageperiode van slechts 6 weken al een contract aangeboden krijgt: “Dat is heel snel gegaan”.

Directeur en eigenaar van Intersell Dik van Enk is enthousiast over Adem: “Hij is een harde werker en pakt alles heel snel op.” Dat Adem doof is, was in eerste instantie even wennen voor zijn collega’s. Maar dat kan volgens Dik geen belemmering zijn om iemand aan te nemen. Hij vindt het niet meer dan normaal dat je zoekt naar de mogelijkheden die er wel zijn, in plaats van te focussen op wat er misschien niet kan of niet gemakkelijk gaat. Ook de collega’s van Adem zien geen problemen: “Als je iets tegen hem wil zeggen, dan roep je niet, maar je loopt gewoon even naar hem toe. En misschien is het niet zo handig om hem een kruipruimte in te sturen, maar deuren inhangen en plinten leggen gaat natuurlijk hartstikke goed.”

Bouw & Techniek Start

Bij Bouw & Techniek Start krijgen deelnemers een cursus basisvaardigheden techniek van 8 weken bij MBO college Hilversum aangeboden, op de locatie van Bouwmensen in Bussum. De deelnemers kiezen daarbij voor één van de kansrijke uitstroomprofielen: bouw en timmeren, installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek. Daarnaast doen ze maximaal 4 maanden stage-ervaring op bij één van de aangesloten bouw-, installatie- of metaalbedrijven. Worden de opleiding en stage succesvol afgerond? Dan krijgen de deelnemers gegarandeerd een baan. En met het behaalde (geaccrediteerde) certificaat kunnen deelnemers vrijstelling krijgen van de behaalde onderdelen als zij nog een vervolgopleiding willen gaan doen.

Ook werken in de bouw of techniek?

In het najaar van 2023 gaan de nieuwe cursussen binnen Bouw & Techniek Start van start. Voor alle opleidingsrichtingen is er nog een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meer informatie is te vinden op wspgv.nl/techniek. Je kunt je daar ook meteen aanmelden voor een informatiegesprek met Siebe Martijn Groenendijk van Hét Bouwbedrijf.

Meer nieuws

Al het nieuws