voor inwoners, met gemeenten en UWV
De 25-jarige Rosy vindt het niet makkelijk om na het afronden van haar studie aan de Hogeschool van de Kunsten een baan te vinden. Ze is zoekende naar wat echt bij haar past en sollicitaties zijn spannend voor haar. Ze meldt zich bij het FNV voor loopbaancoaching en komt terecht bij de eveneens 25-jarige Josephine de Lint. Rosy: “Ik vind het fijn om met een leeftijdsgenoot te kunnen sparren en filosoferen over mijn loopbaan”.

Opdrachten voor zelfinzicht

Josephine heeft veel technieken om mensen te helpen bij het vinden van hun passie. Ze maken samen een plan. Josephine: “Rosy heeft verschillende opdrachten gemaakt om in haar kracht te komen en haar kwaliteiten en passies weer te vinden en vooral te zien. Rosy heeft geleerd gebruik te maken van haar netwerk, hoe spannend zij dat ook vond. Want ze is mensen liever niet ‘’tot last’’. En het belangrijkste: ze heeft het vertrouwen in haarzelf weer teruggevonden om stappen te zetten richting een nieuwe baan.”

Gids in Lapland

De aanpak heeft succes, want door haar netwerk in te zetten kreeg Rosy het aanbod van Sara van een outdoor bedrijf om haar hart te volgen en een tijdje als Franstalige gids te gaan werken in Lapland. Als geboren Française is dat een schot in de roos. Het outdoorleven heeft bovendien haar hart gestolen. Josephine: “Rosy heeft weer plezier, in haar dagelijks leven én in haar werk. Rosy heeft besloten het hele jaar door projectmatig te werken. Zo combineert ze haar twee passies: kunst en natuur. Ze werkt de helft van het jaar voor culturele instellingen én maakt haar eigen werk, de andere helft van het jaar werkt ze in de natuur.”

Enorme boost door de positieve begeleiding

Afstuderen tijdens de coronacrisis maakte dat Rosy haar plannen moest bijstellen. “Ik heb toen de hoop snel aan de kant gezet om van mijn passie te gaan leven. Toen ik begeleiding aanvroeg, voelde dat best zwaar. Dat ik dit nu al nodig had, op mijn 25ste… Josephine heeft mij meegenomen in een positieve begeleiding, waardoor ik mijn eigen kracht, interesses en kunde heb herontdekt. Ik heb er een enorme boost aan overgehouden en sta steviger in mijn schoenen dan ooit!”

Rosy in Lapland
Rosy in Lapland

Kun jij ook wat hulp gebruiken?

Neem direct contact op!