Heb je een passie voor eten en koken? Wil je hier je beroep van maken? De horeca staat te springen om jou! Meld je aan voor de opleiding Basiskok. Met het mbo-certificaat ‘Koken in de horeca’ (Basiskok) op zak kun je snel aan de slag bij hotels, cafés, restaurants of cateraars.
Wat ga je doen? Je leert alles over het werken in een professionele horecakeuken. Dit zijn de onderdelen:
- Een goede voorbereiding.
- Het bereiden van gerechten.
- Het opmaken van borden.
- Omgaan met gasten.
- Controleren en hygiënisch opslaan van producten.
- Schoonmaken van de keuken.
- Spreek je nog niet goed Nederlands? Dan krijg je ook taallessen om je daarbij te helpen.
Duur traject en kosten
- Het traject duurt 40 weken (met behoud van uitkering). Afhankelijk van je ervaring is er ook een versnelde route van 20 weken.
- Je bent minimaal 24 uur beschikbaar, verdeeld over 4 dagen.
- Je start met 2 dagen praktijkles op het MBO College Hilversum. Daarnaast loop je 1 (of 2) dag(en) stage en 1 dagdeel taalles (indien van toepassing).
- De tweede helft van het traject loop je 2 à 3 dagen stage.
Aan dit traject zijn geen kosten verbonden als je een uitkering hebt.
De volgende groep van dit traject start in februari 2024.
Wat vragen we van je?
- Je wilt graag werken als kok.
- Je steekt graag je handen uit de mouwen.
- Je kunt fysiek werk aan.
- Je spreekt Nederlands op minimaal A1 niveau.
- Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar.
- Je woont in de regio Gooi en Vechtstreek.
Wat levert meedoen jou op?
Heb je het traject goed doorlopen? Dan krijg je een landelijk erkend mbo-certificaat Basiskok. Hiermee kun je direct aan de slag. Na afloop van het traject helpen wij je bij het vinden van een betaalde baan bij lokale restaurants.
Interesse?
Vraag snel een persoonlijk gesprek aan. Tijdens dit gesprek bespreken we of deze leerwerkbaan iets voor jou is. Je kunt je ook aanmelden als je als kok werkt, maar nog geen certificaat hebt.
Download de flyer met alle informatie hier.