Heb je een passie voor eten en koken? Wil je hier je beroep van maken? De horeca staat te springen om jou! Meld je aan voor de opleiding Basiskok. Met het certificaat Basiskok op zak kun je snel aan de slag bij hotels, cafés, restaurants of cateraars.
Wat ga je doen? Je leert alles over het werken in een professionele horecakeuken. Dit zijn de onderdelen:
- Een goede voorbereiding.
- Het bereiden van gerechten.
- Het opmaken van borden.
- Omgaan met gasten.
- Controleren en hygiënisch opslaan van producten.
- Schoonmaken van de keuken.
- Spreek je nog niet goed Nederlands? Dan krijg je ook taallessen om je daarbij te helpen.
Duur traject en kosten
Aan dit traject zijn geen kosten verbonden als je een uitkering hebt. Afhankelijk van je ervaring duurt dit traject 6 maanden tot 1 jaar. Het traject kun je volgen met behoud van uitkering en bestaat uit:
- 2 dagen per week praktijkles op het MBO College Hilversum.
- 1 dag per week stage.
- 1 dag taalles (indien van toepassing).
De volgende groep van dit traject start in september 2023.
Wat vragen we van je?
- Je wilt graag werken als kok.
- Je steekt graag je handen uit de mouwen.
- Je kunt fysiek werk aan.
- Je spreekt Nederlands op minimaal A1 niveau.
- Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar.
- Je woont in de regio Gooi en Vechtstreek.
Wat levert meedoen jou op?
Heb je het traject goed doorlopen? Dan krijg je een landelijk erkend mbo-certificaat Basiskok. Hiermee kun je direct aan de slag. Na afloop van het traject helpen wij je bij het vinden van een betaalde baan bij lokale restaurants.
Interesse?
Vraag snel een persoonlijk gesprek aan. Tijdens dit gesprek bespreken we of deze leerwerkbaan iets voor jou is. Je kunt je ook aanmelden als je als kok werkt, maar nog geen certificaat hebt.