Heidezicht

voor inwoners, met gemeenten en UWV

Heidezicht

‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden we belangrijk’

Heidezicht is zo’n werkgever waar het niet enkel gaat om de passie voor het vak, maar ook om hoe de vier eigenaren in de samenleving staan. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden we belangrijk”, aldus mede-eigenaar Sem Harten.

Sinds de start van hun eerste horecabedrijf werken ze al met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Toen ze in februari 2018 horecapaviljoen Heidezicht overnamen was het dan ook heel logisch om deze bedrijfsfilosofie hier voort te zetten. “We vinden het belangrijk dat zij meedoen in de samenleving, maar het heeft ook een andere functie. Het is een voorbeeld naar onze andere personeelsleden.” De 19-jarige Fleur werkt er al vanaf het begin, kreeg begeleiding van het een jobcoach van het ATC Gooi en Vechtstreek, en heeft zich in korte tijd flink ontwikkeld vertelt Sem. “Fleur is gestart als keukenhulp maar ze bakt inmiddels ook allerlei zoetwaren zoals taarten, bananenbrood en pannenkoeken. Fleur is heel precies, je ziet dat terug in hoe ze haar werk doet. De pannenkoeken zijn niet alleen heel lekker, ze weet er ook prachtige rechte stapels van te maken. Verder heeft ze een ontspannen en vriendelijke grondhouding.

Volgens de enthousiaste horecaondernemer levert werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt veel op, het vergt wel soms wat aanpassingen of een andere mindset. “Je moet je beseffen dat je er de tijd voor moet nemen, dingen eenvoudiger moet maken, korter formuleren en ook sneller opvolgen als iets goed is gegaan. Als je dat soort spelregels goed snapt, kun je samen een fijne en langdurige samenwerking hebben.”