De Schout Gerechtsdeurwaarders

voor inwoners, met gemeenten en UWV

De Schout Gerechtsdeurwaarders

‘'We vinden het belangrijk dat iedereen die wil kan blijven meedraaien in de arbeidsmarkt'’

Uit handen van de Hilversumse wethouder Werk en Inkomen, Annette Wolthers, ontving De Schout Gerechtsdeurwaarders vandaag het keurmerk Smaakmaker van het Werkgeversservicepunt Gooi en Vechtstreek. Er zijn nu 45 Smaakmakers in de regio en daar zijn we best wel trots op.

De Smaakmaker wordt uitgereikt aan werkgevers en ondernemers die inclusief ondernemen, bijvoorbeeld door het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Jaap Sikkema van De Schout Gerechtsdeurwaarders nam het keurmerk in ontvangst in het bijzijn van tal van collega’s.

Bijzondere bedrijfsfilosofie
Het Hilversumse Gerechtsdeurwaarders kantoor heeft een bijzondere bedrijfsfilosofie die tot uiting komt op verschillende vlakken. Zo nemen ze bewust mensen aan met een afstand tot de arbeidsmarkt en werken ze samen met Proximo: Een landelijk incassobureau met vestigingen door het hele land en op die manier heel lokaal werkt, en volgens Sikkema daardoor ook meer betrokken is. Daarmee kiest De Schout Gerechtsdeurwaarders heel bewust voor een menselijke aanpak. Jaap Sikkema: “We kunnen wel een reeks aan procedures doorlopen, met daarbij ook allerlei – wellicht onnodige kosten voor de betrokken partijen – maar we willen graag eerst weten wat het verhaal is achter de zaak. Zo kunnen we beter maatwerk leveren en een zaak oplossen met een minimum aan kosten.”

Volgens Sikkema werkt deze aanpak veel beter, juist omdat je rekening kunt houden met de omstandigheden van de betrokken. Ze staan daarmee letterlijk en figuurlijk dichter bij de mensen. Deze filosofie bepaalt ook hun personeelsbeleid.

Bij het kantoor werken in totaal 30 mensen, waarvan 5 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sikkema: “We vinden het het echt belangrijk dat iedereen die wil kan blijven meedraaien in de arbeidsmarkt. Iedere medewerker heeft een talent en het is aan ons om dit zo optimaal mogelijk in te zetten.”

Van buiten de brache
Veel van de nieuwe medewerkers komen niet uit de branche. Dat lijkt misschien lastig maar volgens Sikkema is het juist een groot voordeel gebleken. Zeker voor de manier waarop het gerechtsdeurwaarders kantoor werkt: met de menselijke maat.