Bakker Bart

voor inwoners, met gemeenten en UWV

Bakker Bart

‘Met een beetje geduld haal je er voor iedereen veel uit’

Joris Bannink, bedrijfsleider bij Bakker Bart in Bussum heeft echt de smaak te pakken. Vanaf september 2018 hebben zij iemand in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. En dat bevalt zo goed dat Joris voor de winkel in Harderwijk eenzelfde traject gaat opzetten.

Joris: “De eerste kennismaking met het WSP is goed bevallen. Natuurlijk wordt het door allerlei financiële regelingen ook aantrekkelijk gemaakt om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen, maar dat is niet de voornaamste reden voor mij. Ik doe het vooral vanuit een persoonlijke motivatie. Het is echt leuk om ook met deze mensen aan de slag te gaan. Het motiveert om te zien hoe ze zich ontwikkelen. Ik kan het echt iedere werkgever aanbevelen, maar je moet er wel voor open staan.”

De bedrijfsleider legt uit dat je vooral tijd moet willen nemen en dat ook een beetje geduld goed werkt. Uiteindelijk haal je er volgens hem veel uit. Voor de werknemer, voor jezelf als werkgever én voor de rest van het personeel. “De dame, een 21-jarige vroegtijdige schoolverlater die elders moeilijk aan de slag kwam, brengt veel rust met zich mee en kan na twee maanden al zelfstandig meedraaien. Ze heeft doorzettingsvermogen, toont karakter, is leergierig en verzet veel werk in de bakkerij. Met name in de voorbereiding. Het is echt bijzonder, ze had geen ervaring maar is in korte tijd goed geworden in alles wat ze doet.”

Website Bakker Bart te Bussum.