voor inwoners, met gemeenten en UWV
Syrische Radwan via WSP aan de slag bij Novus Autos

Voor Carel Buis is inclusief werkgeverschap bijna een vanzelfsprekendheid. “Ons land bestaat uit zoveel verschillende culturen. Dan is het toch logisch dat je in je bedrijf ook zorgt voor een diverse samenstelling van je team?”

Carel is eigenaar van Novus Auto, een autobedrijf in Naarden. In totaal werken er 13 personen, in de sales en after sales. Zo’n 10 jaar werkt Carel al samen met het WSP, meerdere kandidaten zijn bij hem geplaatst. Al die jaren werkt Carel al samen met WSP-accountmanager Frank Boekschoten. Hij prijst hem om zijn inzet: “Ik hoef Frank maar te bellen en te vragen of hij iemand heeft, en hij gaat het regelen. Of dat nou voor de verkoop, administratie of de werkplaats is. Hij is enorm betrokken bij zijn werk; bij de kandidaten, maar ook bij ons bedrijf. Hij wil echt het beste resultaat voor ons allemaal.”

Op zoek naar een verkoper

Begin 2021 neemt Carel contact op met Frank, hij zoekt een verkoper. Na twee dagen stelt Frank kandidaat Radwan voor, een 35-jarige man uit Syrië. “Frank vertelde dat Radwan eerder bij een autodealer had gewerkt en erg gemotiveerd is om in Nederland aan het werk te gaan. Hij probeerde al langer een baan te vinden, maar dat was lastig vanwege de taal.” Carel belt Radwan en een dag later volgt het sollicitatiegesprek, dat aan beide kanten goed voelt.

Gestart met proefplaatsing

Om te kijken of de baan inderdaad bij hem past, gaat Radwan eerst via een proefplaatsing (met behoud van uitkering) aan de slag. Dat bevalt goed aan beide kanten, zodat Radwan een jaarcontract krijgt aangeboden. Voor Carel is het niet meer dan normaal dat er mensen met verschillende culturen bij hem werken: “Dit is toch gewoon ons land? We hebben zoveel culturen, altijd gehad. Ik vind het oprecht de normaalste zaak van de wereld dat er veel verschillende mensen bij ons werken.”

”Radwan is echt een aanwinst voor het team.”
Carel Buis, Novus Autos

Een divers team is volgens Carel een verrijking voor iedere organisatie. “Je leert zoveel van andere culturen. Ieder mens heeft zo z’n eigenaardigheden en kijk op het leven.” Met Radwan is Carel erg tevreden. In het begin was het lastig, maar hij groeit met de dag in zijn functie: “Door de samenwerking met het WSP heb ik de gelegenheid gekregen om het eerst even een tijd aan te kijken, om zeker te weten dat het past. Nou, inmiddels zijn we echt blij met hem. Radwan is een hele loyale, lieve, aardige medewerker. Klanten zijn blij met hem, hij is ontzettend leergierig en vraagt steeds hoe de dingen beter kunnen. Echt een aanwinst voor ons team!”

Geef mensen een kans

Mensen een kans geven vindt Carel belangrijk. ”Het leven is niet altijd makkelijk. We moeten elkaar helpen. Oordeel bijvoorbeeld niet over vluchtelingen of mensen zonder werk, maar probeer het gewoon eerst. Bij Novus zijn veel WSP-kandidaten via Frank geplaatst. Allemaal medewerkers die zijn doorgegroeid in hun functie, bij ons of bij een andere organisatie. En nogmaals, de inzet van onze WSP-accountmanager Frank hierin is geweldig. Dat moet je wel noemen hoor, ik ben hem echt dankbaar.”

Ook goed personeel nodig?

Neem direct contact op!