voor inwoners, met gemeenten en UWV

Veel werkgevers en zzp’ers worden hard getroffen door de coronacrisis, ook in de Gooi en Vechtstreek. Op deze pagina vindt u een overzicht met maatregelen: van steunpakket overheid tot initiatieven zoals Gooi en Vechtstreek Werkt Door.

Hoe ondersteunt het WSP ondernemers in coronatijd?

Het Werkgeversservicepunt Gooi en Vechtstreek helpt u graag met informatie, advies en praktische hulp. Wij ondersteunen u bij de volgende zaken:

 • Te veel of juist te weinig personeel?

  Onze adviseurs koppelen werkgevers voor collegiale in- en uitleen.

 • Zzp’er zonder werk?

  Twijfel niet, neem contact op. We informeren u graag over het financiële steunpakket, geven tips over werkkansen, omscholingsmogelijkheden en begeleiding van werk naar werk. U kunt zich ook direct aanmelden bij ons Regionale Mobiliteitsteam Gooi en Vechtstreek (RMT).

 • Ontwikkeling leer-werktrajecten

  Voor werkgevers die kampen met personeelstekorten. Een win-win-situatie voor werkgevers en werkzoekenden. Zo is er voor zorgorganisaties www.zorgstart.nl en voor mediabedrijven het leer-werktraject AI-operator in de media. Interesse om aan te sluiten? Neem contact op.

 • Arbeidsmarktinformatie

  We vertellen u waar de kansen in de markt liggen en waar niet.

Steunpakket overheid voor Werk en Economie

Op 21 januari 2021 breidde het kabinet het steunpakket voor banen en economie fors uit. De TOZO, TONK en TVL kent u vast wel, maar er zijn ook maatregelen voor MKB, start-ups, scale-ups en regelingen per sector, waaronder de mediasector. Naast het financiële steunpakket zijn er ook sociale pakketten en opleidingsmogelijkheden. Lees verder op de pagina Steunpakket overheid. U ziet in 1 oogopslag welke instantie de regeling uitvoert.

Praktische hulp voor ondernemers

Ondernemen in coronatijd? Geen gemakkelijke opgave. Alles verandert continu en de onzekerheid bij veel ondernemers is groot. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Bekijk hier onze praktische tips waar u echt wat aan heeft.

Hulp voor uw personeel

Heeft u medewerkers die financiële problemen hebben door de coronacrisis? Als werkgever kunt u helpen. Door uw medewerkers te informeren over gemeentelijke regelingen zoals minimaregelingen en schuldhulpverlening. Lees verder.