voor inwoners, met gemeenten en UWV

‘We brengen talent naar werk’

Publicatiedatum: 7 november 2019

GOOI EN VECHTSTREEK – Vandaag vond er een informatiebijeenkomst plaats waarbij MB-ALL allerlei ins en outs uit de doeken deed over het werk van een BOA. Hiermee kunnen de accountmanagers WSP en de klantmanagers van de gemeente gerichter op zoek naar geschikte kandidaten. Want voor BOA’s is er werk genoeg.

De bijeenkomst was om klantmanagers – dit zijn medewerkers van de gemeenten die direct contact hebben met werkzoekenden – en accountmanagers van het WSP te informeren en als voorbereiding op speedmeet van 12 december. MB-ALL is een landelijk werkende organisatie op het gebied van toezicht en handhaving. Zij leiden mensen op die vervolgens bij een gemeente aan de slag kunnen. Van BOA tot bouwinspecteur.

Goede matching
“Een hele waardevolle sessie”, aldus één van de aanwezige klantmanagers. “Heel gedetailleerd en we konden allerlei vragen stellen. Hierdoor kunnen we nog gerichter zoeken naar de juiste mensen.” Om als BOA aan de slag te kunnen is motivatie en werk- en denkniveau belangrijker dan de juiste diploma’s. Zowel MB-ALL als een aantal gemeenten zorgen ervoor dat de mensen opgeleid worden. “We kijken niet zozeer naar wat de functie-eisen zijn, maar we draaien het om. We brengen talent naar werk.” Daarbij kijken ze ook heel specifiek naar wat bij iemand past. Past iemand beter in een grote stad of juist in een dorp.

Erwin Doest van MB-ALL vertelt wat de belangrijkste competenties zijn voor een BOA. “Gastheerschap, inschattingsvermogen, empathisch vermogen, overtuigingskracht maar ook stressbestendigheid.” Voordat je daadwerkelijk als BOA aan de slag kunt doorloop je bij MB-ALL een heel traject. Van een selectie dag en een opleidingstraject tot sollicitatietraining. Want, solliciteren daar ontkom je, ook voor de functie van BOA niet aan.

Speedmeet
De speedmeet – een ontmoeting tussen werkgever en meerdere werkzoekenden – wordt steeds populairder onder werkgevers. Een speedmeet vindt in de regel plaats bij de werkgever op locatie. Er wordt informatie door de werkgever gegeven over het bedrijf en openstaande vacatures. Steeds meer organisaties zien dit als een effectieve manier om goed en gemotiveerd personeel te vinden. Het WSP organiseert dan ook regelmatig speedsmeets in samenwerking met werkgevers. 

Interesse in het organiseren van een speedmeet of meer weten over de speedmeet met MB-ALL? Neem dan contact op Robby Claver of Ernst Tukker, accountmanagers WSP.

Meer nieuws

Al het nieuws