voor inwoners, met gemeenten en UWV

Volop energie tijdens het Baan.Talent Event

Publicatiedatum: 20 november 2022

Het bruiste van energie tijdens het Baan.Talent Event op woensdag 16 november in het Gooiland Hotel in Hilversum. Meer dan 480 mensen -werkgevers, werkzoekenden en maatschappelijke partners- waren aanwezig om elkaar te leren kennen en om meer te weten te komen over de regionale arbeidsmarkt. Onder de aanwezigen waren ook zeer gemotiveerde Oekraïners, die door de Baan.Talent partners actief naar werk worden bemiddeld.

Onder bezielende leiding van dagvoorzitter Esther van der Voort werden de aanwezige werkgevers in de ochtend bijgepraat door onder meer wethouder Bart Heller en manager bij het UWV Hans van Mechelen over de uitdagingen die zij zien op de arbeidsmarkt in de regio. Arbeidsmarktadviseur Jeroen Schuil praatte de werkgevers bij over de kraptesectoren en hoe ongezien talent dat nu nog aan de zijlijn staat kunnen laten meedoen.

Daten in het Date-Café

De werkzoekenden sloten in de middag aan. Na een inspirerend gesprek tussen wethouder Mirjam Havinga en Hans van Mechelen liet Michiel Hesseling met heel veel bollen wol zien hoe makkelijk het kan zijn om verbinding te leggen. Daarna kregen werkgevers en werkzoekenden de gelegenheid elkaar te ontmoeten in het Date-Café en op het Netwerkplein. Ook konden werkgevers hun eigen organisaties pitchen bij werkzoekenden om daarna met elkaar in gesprek te gaan.

Workshops

Gedurende de dag waren er verschillende workshops voor werkgevers en werkzoekenden, waarin zij bijvoorbeeld meer konden leren over praktijkleren, laaggeletterdheid, het aantrekkelijk maken van een CV of een LinkedIn-profiel en werken in het buitenland. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje op het netwerkplein.  

Meer nieuws

Al het nieuws