voor inwoners, met gemeenten en UWV

UWV brengt kansrijke beroepen Gooi en Vechtstreek in kaart

Publicatiedatum: 7 november 2022

Nu de krapte op de arbeidsmarkt in elke beroepsgroep zo hoog is, zijn er vrijwel geen kansarme beroepen meer. Dat blijkt uit de update van september 2022 van de kansrijke beroepenlijst van UWV. Voor deze beroepen geldt dat er voldoende tot goede kansen zijn om in dit beroep aan de slag te gaan. In de regio Gooi en Vechtstreek zijn er bijvoorbeeld volop baankansen voor automonteurs, timmerlieden, vrachtwagenchauffeurs, BOA’s en hoveniers.

Baankansen op alle niveaus

Er zijn goede baankansen op alle niveaus, van beroepen met lage instroomeisen tot en met de hogere instroomeisen. Dat geeft richting aan mensen die op zoek zijn naar ander werk of willen nadenken over omscholing. In totaal gaat het om ruim 270 kansrijke beroepen, verdeeld over 16 richtingen of ‘segmenten’.

In de versie van september 2022 van het landelijk overzicht van kansrijke beroepen van UWV zijn er, ten opzichte van de vorige versie in december 2021, verschillende beroepen bijgekomen. Deze landelijke lijst is gebaseerd op cijfers over de afgelopen periode toen de economie sterk aantrok. Door de inflatie, hoge energieprijzen en eventuele toekomstige lockdowns in verband met een corona-uitbraak, kunnen de baankansen van verschillende beroepen afnemen.

Regio Gooi en Vechtstreek

Het UWV heeft in kaart gebracht welke beroepen kansrijk zijn in de regio Gooi en Vechtstreek. Kansrijke beroepen zijn bijvoorbeeld fiets- en automonteurs, timmerlieden, BOA’s, hoveniers, verkoopmedewerkers, online marketeers en koks. Het volledige overzicht is hier te downloaden.

Meer nieuws

Al het nieuws