voor inwoners, met gemeenten en UWV

Traject Basiskok voor statushouders succesvol: Eerste drie certificaten uitgereikt

Publicatiedatum: 10 maart 2022

Het leerwerktraject Basiskok voor statushouders werpt zijn vruchten af. Wethouder Annette Wolthers reikte gisteren de eerste drie certificaten uit aan deelnemers van het leerwerktraject bij The Canteen, het lesrestaurant van MBO College Hilversum. Ze is enthousiast over het traject: “Je ziet dat mensen hiermee echt een nieuwe start kunnen maken in een sector waar veel vraag is naar goed opgeleid en gemotiveerd personeel”.
Wethouder Wolthers reikt certificaat uit

De eerste drie deelnemers hebben hun traject deze maand succesvol afgerond en kunnen met hun behaalde certificaat aan de slag als basiskok bij een restaurant of een andere plek in de horeca. In de komende periode ontvangen ook de andere deelnemers na succesvolle afronding van hun traject hun certificaat. Dit voorjaar begint een nieuw traject om mensen op te leiden tot basiskok.

Aan de slag als kok

Eén van de deelnemers die gisteren zijn certificaat uit handen van wethouder Wolthers ontving is de 41-jarige Hafez uit Eritrea. Ondanks zijn jarenlange ervaring in de horeca kwam hij een Nederlands certificaat tekort om echt aan de slag te kunnen als kok. Via het WerkgeversServicepunt kon hij het leerwerktraject Basiskok voor statushouders volgen. Hij is nu aan het werk als kok en heeft grootste dromen voor de toekomst. Hij wil uiteindelijk zelf een restaurant beginnen en daar ook weer statushouders opleiden.

Leerwerktrajecten in de regio Gooi en Vechtstreek

Het WerkgeversServicepunt Gooi en Vechtstreek werkt samen met veel organisaties en onderwijsinstellingen in de regio om mensen duurzaam aan het werk te helpen. Bij- en omscholing helpt werkzoekenden vaak een eind op weg. Het leerwerktraject Basiskok is een van de trajecten die het WerkgeversServicepunt Gooi en Vechtstreek in het kader van het arbeidsmarktprogramma Perspectief op Werk aanbiedt. Dit traject is een samenwerking met MBO College Hilversum. Meer informatie over dit traject en de andere trajecten is te vinden op https://www.wspgv.nl/werkzoekenden/leerwerktrajecten/.

Meer nieuws

Al het nieuws