voor inwoners, met gemeenten en UWV

Start ambassadeursnetwerk. Werkgevers bedankt!

Publicatiedatum: 7 februari 2020

De start van een ambassadeursnetwerk van betrokken werkgevers is een feit. Samen met een selecte groep betrokken ondernemers uit de regio Gooi en Vechtstreek zijn we het gesprek aangegaan over inclusief werkgeverschap en hoe dit we dit samen nog beter op de kaart kunnen zetten.

In 2019 bemiddelde het Werkgeversservicepunt (WSP) Gooi en Vechtstreek zo’n vijfhonderd mensen vanuit een uitkeringspositie richting de arbeidsmarkt. Het WSP is niets zonder al onze samenwerkingspartners in de regio. Bedrijven, groot en klein, die samen met ons ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen meedoen in het arbeidsproces.

Een selecte groep van deze bedrijven hebben wij daarom gevraagd om ambassadeur van ons te willen worden, omdat zij qua inzet en activiteiten als inclusieve organisatie hier bovenuit springen. Als ambassadeur ben je vertegenwoordiger van het WSP met als doel nog meer organisaties te enthousiasmeren om inclusief te worden.

Op 7 februari vond de kick-off plaats van dit ambassadeursnetwerk. In aanwezigheid van onder andere de manager van het WSP en wethouder Annette Wolters van Werk en Inkomen van gemeente Hilversum, gingen we samen met deze ambassadeurs in gesprek. Wat is hun ervaring met inclusief werkgeverschap? Waar lopen ze tegenaan? Hoe kunnen we onze dienstverlening verbeteren?

In gesprek met de werkgevers-ambassadeurs

Tijdens het nuttigen van een heerlijk ontbijt konden de werkgevers hun ervaringen en visies hierover met elkaar uitwisselen. Door middel van aandachtig luisteren en in gesprek te gaan over deze onderwerpen zal het WSP proberen zijn dienstverlening te optimaliseren en uiteraard ook deze organisaties te vertegenwoordigen bij werkzoekende kandidaten.Wij bedanken de deelnemende werkgevers Opdidakt, Mc Donalds, Buro naar Werk, TominGroep, Jaap de Vries reinigingsspecialist, Nettstaff en De Schout Gerechtsdeurwaarders voor hun betrokkenheid en enthousiasme. Ook interesse in dit ambassadeursnetwerk? Benader ons via info@wspgv.nl. In het ambassadeursnetwerk participeren maximaal 15 organisaties om zo ook daadwerkelijk gesprek mogelijk te kunnen laten zijn.

Meer nieuws

Al het nieuws