voor inwoners, met gemeenten en UWV

Ruim 300 mensen aan een baan door werkgelegenheidsprojecten

Publicatiedatum: 12 januari 2023

De werkgelegenheidsprojecten in de regio Gooi en Vechtstreek hebben de afgelopen maanden opnieuw veel inwoners aan een baan geholpen. Inmiddels zijn al meer dan 300 mensen aan de slag gegaan na deelname aan één van de projecten. Dit blijkt uit de meest recente Monitor Werken aan Werk en Perspectief op Werk van WerkgeversServicepunt Gooi en Vechtstreek.

Impuls voor de zorgsector en veel jongeren aan een baan

Vooral de zorgsector profiteert van de diverse projecten die worden aangeboden. Deze sector heeft bijna 200 nieuwe medewerkers mogen verwelkomen. ZorgStart is één van de projecten die hier een belangrijke bijdrage aan levert, door mensen met een belangstelling voor de zorg op een laagdrempelige manier kennis laten maken met deze sector. Ook het project Jongerenspecialist werpt zijn vruchten af. De jongerenspecialisten hebben 65 jongeren in de regio aan een nieuwe baan geholpen.

Achtergrond arbeidsmarktprogramma’s

Er zijn volop vacatures en werkzoekenden in de Gooi en Vechtstreek, maar de vraag en het aanbod komen niet goed overeen. Om deze mismatch op te lossen zijn er voor verschillende sectoren werkgelegenheidsprojecten in het leven geroepen. Alle projecten zijn samen met het bedrijfsleven en het onderwijs ontwikkeld. De focus ligt hierbij op sectoren met toekomstbestendige baankansen.

Nieuwe projecten

De stip op de horizon van de trajecten is dat er ruim 500 inwoners duurzaam aan het werk gaan. Naast de succesvolle projecten die al langer lopen, zoals ZorgStart en Bouw & Techniek Start, wordt er gekeken naar mogelijkheden om nieuwe trajecten binnen kansrijke en toekomstbestendige sectoren te ontwikkelen. Zo wordt er momenteel onderzocht of er een project gestart kan worden om inwoners op te leiden tot gastouder of groepshulp in de kinderopvang, eveneens één van de kanssectoren in onze regio.

Meer nieuws

Al het nieuws