voor inwoners, met gemeenten en UWV

Regionaal loket voor alle ondernemers

Publicatiedatum: 31 maart 2020

Vanaf vandaag kunnen alle ondernemers in de gemeenten in de Gooi en Vechtstreek en in de gemeente Eemnes met vragen over de coronamaatregelen terecht bij het daarvoor opgerichte Regionaal Ondernemersloket. In Gooi en Vechtstreek zijn veel ondernemers en zzp’ers getroffen door de maatregelen van het kabinet. Via het loket kunnen zij nu persoonlijk advies krijgen over hun eigen situatie.

Via Regionaal Ondernemersloket  kunnen ondernemers via een intakeformulier hun vragen stellen. Een medewerker van het ondernemersloket neemt dan zo spoedig mogelijk contact op.

Annette Wolthers, regionaal voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Werk en Inkomen : “Ik ben heel blij dat we alle ondernemers en zzp’ers in de regio op deze manier kunnen ondersteunen in deze zware en onzekere tijd. Ook kunnen zij aanvragen indienen voor financiële ondersteuning en overbrugging. Na een week hebben al bijna 4.500 zzp’ers hiervan gebruik gemaakt. De gemeente Hilversum handelt alle regionale aanvragen af en de eerste uitkeringen voor zzp’ers zijn al uitbetaald.”

Ondernemers die woonachtig zijn in één van de regiogemeenten of in de gemeente Eemnes worden via hun eigen gemeentelijke website naar de website van de gemeente Hilversum geleid.

De gemeente Weesp verwijst de ondernemers en zzp’ers naar de gemeente Amsterdam.

WSP ondersteunt bij personeelsvragen

Het Werkgeversservicepunt Gooi en Vechtstreek probeert met haar dienstverlening in te spelen op actuele gebeurtenissen in de vorm van informatie, advies en indien mogelijk bemiddeling. Ondervindt u momenteel problemen met uw personele bezetting, zoals te weinig werkzaamheden voor medewerkers of juist een tekort aan personeel? Dan gaan we hier graag zo snel mogelijk met u over in gesprek om te zoeken naar een passende oplossing. Wij realiseren ons dat de Coronacrisis verregaande gevolgen kan hebben voor uw bedrijfsvoering. Gevolgen die zich nu of in de toekomst kunnen vertalen naar uitdagingen van personele aard. Niemand weet precies wat ons nog te wachten staat. Mochten we u nu of in de toekomst kunnen ondersteunen bij uw personeelsvraagstukken, neem dan contact op met een van onze medewerkers van het WSP via deze link.

Voor alle actuele informatie over de maatregelen lees: ‘informatie voor werkgevers gedurende coronacrisis’ .

Aanvraag tijdelijke ondersteuning zelfstandigen

Van alle noodmaatregelen die het kabinet heeft aangekondigd, zijn per maandag 30 maart de loketten voor ondernemers en zzp’ers bij gemeenten open gegaan voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers (TOZO). Deze regeling ondersteunt zelfstandige ondernemers, onder wie zzp’ers, met inkomensondersteuning en bedrijfskrediet, zodat zij een betere kans hebben om hun bedrijf voort te zetten. In deze arbeidsmarktregio werken de gemeenten deze regelingen gezamenlijk uit. De uitvoering verloopt via de gemeente Hilversum, maar geldt dus voor de hele regio.

Hoofdzakelijk gaat het binnen de TOZO om 2 maatregelen:

  1. Uitkering van levensonderhoud: Zelfstandigen kunnen bijstand voor levensonderhoud aanvragen van € 1.500,- per maand. Dit kan voor de duur van drie maanden. De kosten hoeven niet terugbetaald te worden.
  2. Noodkrediet: Ondernemers kunnen voor een periode van maximaal 3 maanden een noodkrediet tot maximaal € 10.571,- per maand aanvragen. Dit betreft een lening die terugbetaald moet worden. Deze moet nog verder uitgewerkt worden, alvorens die geïmplementeerd kan worden.

Klik hier voor meer informatie

Meer nieuws

Al het nieuws