voor inwoners, met gemeenten en UWV

Omscholing richting het onderwijs

Publicatiedatum: 21 oktober 2020

Het onderwijsloket heeft een nieuw aantal webevents georganiseerd. Dit naar aanleiding van het succes van de eerste pilot-serie, die voor de zomervakantie plaatsvond.

De opzet en de insteek van de events is onveranderd:

Een adviseur bij het Onderwijsloket gaat een uur lang in gesprek met twee ervaringsdeskundigen. Dat zijn mensen die de overstap naar het onderwijs hebben gemaakt.

Deelnemers kunnen via de chat live vragen stellen aan de sprekers.

Ieder webevent zijn er andere sprekers uitgenodigd uit de verschillende sectoren, met ieder zijn of haar eigen traject en functie, maar de hoofdboodschap is sector- en functieoverstijgend: als je een overstap naar een baan in het onderwijs overweegt, is het belangrijk dat je je goed oriënteert en het Onderwijsloket kan je daarbij helpen. Het doel is daarom drieledig: informeren over het belang van goed oriënteren op mogelijke routes, enthousiasmeren over werken in het onderwijs en activeren om de website van het Onderwijsloket te bezoeken en bij vragen contact op te nemen met de onderwijsadviseurs.

De doelgroep voor het webevent is dus breed: potentiële overstappers in heel Nederland. Aan ieder webevent kunnen 50 deelnemers meedoen en de eersten hebben inmiddels plaatsgevonden, nog 4 te gaan.
De events zijn bedoeld als een heel laagdrempelige activiteit, waar je alleen maar luisterend aan kunt deelnemen, of waar je actief live je vragen kunt stellen.

Via http://www.onderwijsloket.com/webevents kunnen geïnteresseerden in ieder geval alle informatie vinden en zich aanmelden.

Meer nieuws

Al het nieuws