voor inwoners, met gemeenten en UWV

NOW voor november en december 2021 nu aan te vragen

Publicatiedatum: 14 december 2021

Wilt u als werkgever loonsteun aanvragen voor de maanden november en december van dit jaar? U kunt vanaf maandag 13 december een aanvraag indienen bij UWV. U kunt uw aanvraag indienen vanaf 13 december 2021 tot en met 31 januari 2022 via de website van het UWV.

De zevende periode NOW (NOW-5) beslaat deze keer twee maanden. Als u minimaal 20 procent omzetverlies heeft, kunt u een tegemoetkoming in de loonkosten krijgen voor de maanden november en december 2021. Net als in de zesde periode NOW is de tegemoetkoming maximaal 85 procent en kan er een maximaal omzetverlies van 80 procent worden opgegeven. Het voorschot is zoals altijd 80 procent van de berekende tegemoetkoming. Het voorschot wordt dit keer niet in termijnen betaald, maar in één keer.

Ook loonsteun voor bedrijven die na 1 februari 2020 zijn gestart

Bent u als bedrijf na 1 februari 2020 gestart? Ook dan komt u in aanmerking voor loonsteun. Om het omzetverlies te kunnen berekenen is er tenminste één maand volledige referentieomzet nodig vóór de NOW-periode. Dat betekent dat alle bedrijven die gestart zijn vóór 1 oktober 2021 in aanmerking kunnen komen voor NOW. Afhankelijk van wanneer een bedrijf is gestart, is de wijze waarop de referentie-omzet wordt berekend iets anders. De precieze voorwaarden voor starters en alle andere informatie over de zevende periode NOW is te vinden op de website van UWV.

Meer nieuws

Al het nieuws