voor inwoners, met gemeenten en UWV

Nationale Werkbezoekdag 25 november 2020

Publicatiedatum: 22 oktober 2020

Op woensdag 25 november 2020 organiseert netwerkorganisatie Stichting JobOn (voorheen ‘Stichting DeBroekriem’ geheten) voor het zesde jaar op rij de Nationale Werkbezoekdag. Op die dag opent een groot aantal organisaties in Nederland hun deuren om belangstellende werkzoekenden – op afspraak – (online) welkom te heten voor een werkbezoek. Zij krijgen dan een netwerkgesprek, rondleiding of bedrijfspresentatie om zo meer inzicht over een specifiek beroep op te doen of over een bepaalde branche. Ken of spreek je werkgevers voor wie deelname aan deze dag een unieke mogelijkheid kan zijn om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen of om nieuw personeel te werven? Dan is het verzoek om hen op de Nationale Werkbezoekdag 2020 te attenderen.

Wat houdt deelname voor een werkgever precies in?

Deze dag biedt bedrijven en organisaties kansen om zichzelf bij geïnteresseerde en gemotiveerde werkzoekenden onder de aandacht te brengen. Zo is het tijdens die dag voor werkgevers mogelijk om met werkzoekenden kennis en ervaringen uit te wisselen en hen over carrièremogelijkheden te informeren. Deelname aan deze dag hoeft voor een werkgever niet veel tijd te kosten. Hij kan één of meerdere werkzoekenden namelijk al op weg helpen door bijvoorbeeld een online speeddate van een uur aan te bieden. Iedere werkgever mag zelf bepalen hoeveel kandidaten hij wil uitnodigen en hoe hij de dag wil inrichten: dat kan variëren van een online netwerkgesprek tot een rondleiding op locatie. Uiteraard dient bij laatstgenoemde optie wel rekening gehouden te worden met de huidige coronamaatregelen en met de actuele richtlijnen van het RIVM.

Belangstellende werkgevers kunnen meer over de Nationale Werkbezoekdag 2020 en over de deelnamemogelijkheden lezen via: https://werkbezoekdag.nl/werkgevers/.

Op deze website is het eveneens voor werkgevers mogelijk om zichzelf voor deze dag aan te melden. Binnenkort wordt bekend welke werkgevers tijdens deze dag hun deuren openen, waarna het pas begin november voor werkzoekenden mogelijk wordt om zich voor een kosteloos werkbezoek in te schrijven. Uiteraard volgt daar rond die tijd meer informatie over via de WERK in uitvoering.

Alvast meer weten over de komende editie van de Werkbezoekdag?

Kijk dan ook op de website van Stichting JobOn. Heb je behoefte aan meer uitleg over de mogelijkheden voor werkgevers? Benader dan Nadia Soselisa (projectleider Nationale Werkbezoekdag 2020) via info@werkbezoekdag.nl of door te bellen met: 06–47392818.

Meer nieuws

Al het nieuws