voor inwoners, met gemeenten en UWV

Maatregelen nu ook voor werkzoekende uitzendkrachten

Publicatiedatum: 21 juli 2020

Veel mensen verliezen tijdens deze coronacrisis hun baan. Ook uitzendkrachten.

Reden te meer om diverse regelingen aan te passen zodat ook de werkzoekende uitzendkracht gebruik kan maken van één van onze regelingen en weer aan het werk kan.

Noodmaatregelen

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor iedereen voelbaar. Daarom ondersteunt het kabinet (zelfstandig) ondernemers met tijdelijke financiële regelingen. Eén van de regelingen is de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Deze noodmaatregel heeft als doel om zoveel mogelijk banen en inkomens te beschermen. Wij koppelen graag diverse regelingen aan deze NOW 2.0 (op de site van de Rijksoverheid vind je meer informatie over noodmaatregel NOW 2.0).

Onze regelingen zijn van 1 juli tot en met 31 december 2020 ook voor werkzoekende uitzendkrachten beschikbaar!

Van werk naar werk vouchers

Uitzendkrachten die in week 10 of daarna hun uitzendbaan zijn verloren door de coronamaatregelen, kunnen nu ook gebruik maken van onze regelingen. De Van werk naar werk vouchers waren al beschikbaar voor werkzoekende uitzendkrachten. Wij zijn mede daarom ook erg verheugd om aan te kondigen dat er vanaf 1 juli wederom Van werk naar werk vouchers aangevraagd kunnen worden.
Zodra je de Van werk naar werk vouchers op naam hebt gezet via het Google-formulier heb je twee maanden de tijd om deze te declareren, daarna vervalt deze automatisch.

Naast de ‘Van werk naar werk’ vouchers zijn de Scholingsvouchers, Budget coaching, Eerste hulp bij geldzorgen en het traject Alles-in-1 nu ook beschikbaar voor werkzoekende uitzendkrachten. Het traject Alles-in-1 loopt het hele jaar door. In september geven wij weer een nieuwe ronde Scholingsvouchers uit.

LET OP:

  • Dit geldt alleen voor uitzendkrachten die vanaf week 10 of later door de coronamaatregelen hun uitzendbaan zijn verloren.
  • Wanneer het laatste werk van de kandidaat geen uitzendbaan was, kan de kandidaat zich niet als werkloze uitzendkracht aanmelden!

Meer nieuws

Al het nieuws