voor inwoners, met gemeenten en UWV

Jongeren zonder startkwalificatie krijgen extra hulp

Publicatiedatum: 17 december 2019

Als je zonder startkwalificatie de arbeidsmarkt op gaat is het lastig om een goede keuze te maken voor je toekomst. Afgelopen week heeft Suzanne Kortland van het WSP Gooi en Vechtsreek twaalf van deze jongeren een stapje verder geholpen met een workshop over de arbeidsmarkt.

De workshop is onderdeel van de training van het jongerenteam Regionaal Bureau Leerlingwzaken (RBL) voor jongeren van 17 tot 23 jaar zonder startkwalificatie die het afgelopen niet op een school stonden ingeschreven. In de regio Gooi en Vechtstreek ging dat vorig jaar om 1000 jongeren. De workshop die het WSP gaf is vooral gericht op de arbeidsmarkt en hoe die er momenteel uitziet. Er werd ingegaan op de vaardigheden die nodig zijn om met succes de arbeidsmarkt op te gaan en waar de meeste kansen liggen op werk.

Suzanne Kortland van het WSP

Suzanne: “Je merkt dat de jongeren echt iets willen leren en dat ze ge├»nteresseerd zijn, maar ook dat het lastig voor ze is om te bepalen wat ze willen en hoe ze dat voor elkaar moeten krijgen. Ze zijn echt nog zoekende.” Na afsluiting van de training kunnen de jongeren rekenen op steun van het WSP, bij het vinden van werk, maar ook bij het maken van een goed CV. Volgens Suzanne is het belangrijk dat deze jongeren wat extra hulp krijgen. Met meer uitzicht op een baan en werk dat ze leuk vinden kun je ze helpen om een toekomst voor zichzelf te bouwen.”

Meer nieuws

Al het nieuws