voor inwoners, met gemeenten en UWV

Iedereen moet kunnen meedoen, ook op het werk

Publicatiedatum: 13 september 2019

MBO College Hilversum, Albert Heijn *), KRO-NCRV en Vivium Zorggroep zijn genomineerd voor de Social Impact Award. Deze award is een regionale erkenning voor organisaties die zich sterk maken voor een inclusieve arbeidsmarkt. Een inclusieve arbeidsmarkt betekent dat iedereen kan meedoen op de werkvloer. Ongeacht opleiding, leeftijd, achtergrond en ervaring. De winnaar wordt bekendgemaakt op 19 september in Spant!.

Genomineerden

De genomineerde organisaties lopen voorop in het creëren van kansen voor mensen met een arbeidsbeperking. Ze passen hun personeelsbeleid hierop aan: zo worden er aparte functies gecreëerd, er worden specifieke opleidingen aangeboden en er zijn volop kansen om door te groeien. Het zijn organisaties met een duidelijke voorbeeldrol naar andere organisaties.

Simone Jansen, Landelijk Manager Inclusiviteit Albert Heijn: “Wij zijn vereerd met de nominatie voor de Social Impact Award. Deze nominatie was echter niet mogelijk geweest zonder de geweldige inzet van alle teams in onze Albert Heijn winkels. Er wordt een omgeving geboden waarin iedereen zich thuis voelt, het maximale uit zichzelf kan halen en vooral zichzelf kan zijn.”

Ook Peter Kuipers, directievoorzitter van KRO-NCRV is blij met de nominatie: “Als KRO-NCRV staan wij voor een samenleving waarin plaats is voor iedereen. En dan is het niet meer dan vanzelfsprekend dat je ook naar je eigen organisatie kijkt. Wat mij betreft is deze nominatie een stimulans om verdere stappen te zetten in ons eigen personeelsbestand en het zou mooi zijn als alle mediabedrijven, zowel voor als achter de schermen, een goede afspiegeling zijn van de maatschappij.”

Bekendmaking winnaar

De winnaar wordt bekendgemaakt op 19 september tijdens het Werkgeverscongres Vinden & binden; zo doe je dat op de arbeidsmarkt.

De Social Impact Award wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en is een initiatief van het Werkgeversservicepunt Gooi en Vechtstreek.

*) Met Albert Heijn zijn binnen de regio Gooi en Vechtstreek onder meer afspraken gemaakt over het aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dat zij jaarlijks in dienst neemt.

Meer nieuws

Al het nieuws