voor inwoners, met gemeenten en UWV

‘Het is solliciteren, maar zo voelt het niet’

Publicatiedatum: 26 februari 2019

De week van de Zorg en Welzijn, van 11 t/m 16 maart, is natuurlijk een uitgelezen moment om een groot evenement te organiseren waar werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen ontmoeten. Astrid Hoogakker (werkgeversservicepunt Gooi & Vechtstreek) en Rosa Bouwman (werkgeversservicepunt Amersfoort) zijn al een paar weken bezig met de voorbereidingen. Van het selecteren van werkgevers tot het uitnodigen van werkzoekenden. En ze zijn er, samen met Utrechtzorg en het MBO College Hilversum, in geslaagd om een mooi programma samen te stellen.

Werkgevers en werkzoekenen in de spotlight tijdens Love2Care

Op 12 maart is het dan zover: dan staan zo’n 20 werkgevers uit de Zorg en Welzijn en naar verwachting 200 werkzoekenden, die graag in de zorg willen werken, in de spotlight.  Astrid: “We zijn echt heel blij met al die enthousiaste werkgevers die mee willen doen en ik zie het als een mooie manier waarop werkzoekenden de kans krijgen om deze werkgevers te leren kennen. Het voelt volgens haar niet als solliciteren, maar dat is het natuurlijk deels wel. “Het leuke is dat je ook echt met een nieuwe baan de deur uit kunt lopen.” Maar Love2Care is meer dan een ‘banenmarkt’. Het is ook een inspiratiemarkt voor leren en/of werken in de zorg en welzijn. Er zijn loopbaancoaches aanwezig, er worden voorlichtingssessies gegeven en werkzoekenden kunnen een CV-check laten doen en een professionele LinkedIn profielfoto laten maken.

Enthousiast geworden en op zoek naar een baan of leertraject in de zorg? Meld je dan aan via de site van het werkgeversservicepunt Amersfoort.

Love2Care vindt plaats bij het MBO College Hilversum, Arena 301. Om 9.30 uur is de opening en tot 12.30 kan iedereen inspiratie opdoen. Of dat nu is tijdens een meet & greet of bij een van de voorlichtingssessies.

Meer nieuws

Al het nieuws