voor inwoners, met gemeenten en UWV

Het Gooi On Stage – geef vmbo-leerlingen een kijkje in uw keuken

Publicatiedatum: 12 februari 2019

Gooi en Vechtstreek – Op dinsdag 19 maart vindt voor de vierde keer Het Gooi On Stage plaats. Eén van de leukste events van het jaar, waar werkgevers en ondernemers iets over hun vak kunnen vertellen aan ruim 800 enthousiaste leerlingen van het vmbo.

Een belangrijk moment voor de leerlingen tijdens hun opleiding volgens Eleonore de Vette en Kyra van Opijnen. Samen organiseren zij het event vanaf de eerste editie in 2016. “Het gaat om veelal tweede- en derdejaars leerlingen die voor een belangrijke keuze staan en dit event helpt daarbij.” De leerlingen bereiden zich in de maanden voorafgaand aan het event gedegen voor. Ze krijgen loopbaanoriëntatie- en begeleiding, hebben gesprekken met hun mentor en ze maken en paspoort waarmee ze zichzelf presenteren tijdens het event.

Rol werkgevers
Enthousiaste werkgevers zijn onmisbaar tijdens Het Gooi On Stage. Want wie kan er nu beter vertellen over wat een beroep inhoudt. Volgens Kyra is het een geweldige kans voor de leerlingen, ze doen ervaringen op die je niet uit een boekje kunt leren. Op 19 maart, maar ook op de doe-dag van 11 april.

Doe-dag 11 april
Het is de bedoeling dat de leerlingen op 19 maart een afspraak maken voor een doe-dag met een werkgever/ondernemer. Kyra: “Het is niet alleen voor deze leerlingen een mooie kans, ook voor werkgevers en ondernemers. “Deze leerlingen zijn de werknemers van de toekomst.”

Praktische informatie en aanmelden
Datum: 19 maart en 11 april
Locatie: Grote Kerk Naarden (19 maart)
Investering: deelname is kosteloos
Aanmelden: via Türkan Zencirkiran of 06 – 504 79 328
Meer informatie: www.hetgooionstage.nl

Meer nieuws

Al het nieuws